Modularna polica za knjige koja podsjeća na tipičnu kulu od karata

Ikonična modularna polica Elisee, koju je dizajnirao čuveni Pierre Paulin, sada ima dvije nove završne obrade dostupne u crnoj i crvenoj boji.

Sigurni smo da vam je već dobro poznat ovaj model police koji neodoljivo podsjeća na kulu od karata. Tokom 70-ih godina, na molbu predsjednika Pompidua da renovira unutrašnjost dijela Jelisejske palate, Paulin je kreirao namjensku kolekciju namještaja koja je donijela dašak svježeg vazduha u svijet francuskog dizajna.

 

magisdesign

Kolekcija je uključivala policu za knjige koja je tri decenije kasnije predstavljala početnu tačku za sistem regala Jelisej koji je pomenuti dizajner razvio u saradnji sa kompanijom Magis.

Kao što smo pomenuli, ova modularna polica za knjige svojim dizajnom podsjeća na tipičnu kulu od karata. Zasnovana je na slaganju i susjednim modulima koji se prepliću i koji se mogu kombinovati na milion načina.

Polica je u potpunosti napravljena od prirodne zakrivljene javorove šperploče a sada dolazi i u dvije nove završne obrade: šperploča od američkog oraha ili iverica od lakiranog hrasta, dostupna u crvenoj ili crnoj boji.

Svojim prefinjenim izgledom, Elisee nudi praktično rješenje za skladištenje knjiga i časopisa, kao i mjsto za smještaj i izlaganje ukrasnih predmeta koji vašoj kući daju ličnost. Dvije nove završne obrade su samo dodatno naglasile spoj tradicije zanatstva i industrijske tehnologije, kao i neosporne funkcije i estetike.