Geometrija kao vječita inspiracija dizajnera

Ovaj udoban komad namještaja prerađuje geometriju kvadrata kroz raznovrsne, fleksibilne i suštinske oblike. Zamišljena kao malo sjedište savršeno za opremanje javnih prostora, ova kvadratna fotelja je prilično prilagodljiva i može se koristiti gotovo svuda: u kancelarijama, dnevnom boravku, pa čak i spavaćoj sobi gdje može postati zanimljiv akcentni detalj.

Fotelja svoj formalni oblik izvodi iz osnovne kvadratne jedinice koja čini njenu osnovu optočenu tkanim tekstilom. Ali, ukoliko malo bolje zagledate, shvatićete da je ovaj komad namještaja kvadratan kako na mikro, tako i na makro nivou. Uz to, kako je tekstil jedan od najfleksibilnijih materijala, sjedište je zamišljeno kao krajnje prilagodljivi objekat koji se lako može premještati u svrhu reorganizacije bilo kog prostora.

Kombinujući udobnost sa fleksibilnošću upotrebe, fotelja omogućava slobodnu i neformalnu upotrebu gdje god da se nalazi. Njen naslon se, na primjer, može koristiti i kao sjedište za odmor, ali i kao dodatna radna površina na koju možete postaviti svoj laptop. Takođe, na njoj možete sjedeti u gotovo svim položajima.

Ova ljupka fotelja je dostupna u verziji sa jednim ili dva sjedišta. U javnim i radnim okruženjima, kombinacija ove dvije varijante može stvoriti dinamične prostorne aranžmane koji pozivaju na druženje i saradnju.