Nestanite goli zidovi: Ključ besprijekornog interijera leži u vašim zidovima

Kada je u pitanju uređenje doma, mnogi ljudi traže načine da kreiraju stilski interijer koji ne bi izgledao neumjesno a jedna stvar koju svaka pažljivo odabrana slika ima zajedničko s drugom je prisustvo zidni dekor. Međutim, ovo se često pokaže kao element doma s kojim se mnogi bore. Oni koji nisu pretjerano zainteresovani za umjetnost ili se osjećaju potpuno kreativno mogu se boriti s idejom da znaju šta da izlože na svojim zidovima i kako da to izlože kako bi stvorili moderan i kompletan interijer na koji mogu biti ponosni.

Vaš dom bi trebao imati nešto da kaže o osobi koja tamo živi i najbolji način da osigurate da to čini pravdu je kroz dekor, te male završne radove koji pokazuju vas, vaša interesovanja i vaš besprijekoran ukus, naravno. Nije bitno da li vas zanima likovna umjetnost ili ne, ipak možete ugraditi neke lijepe umjetničke elemente u svoj dekor, a mi smo tu da vam pomognemo u tome.

 

 

Dodajte lični pečat

Možda već znate tačno šta biste željeli da vidite na svojim zidovima, ali niste baš odlučili kako to najbolje prikazati. Važno je zapamtiti da, dok pokušavate da stvorite prelijepo prebivalište koje bi se lako moglo postaviti na stranice tog luksuznog časopisa za interijere, morate osigurati da vaš dom odražava vas i vaš život.

Od otisaka fotografija na platnu koje evociraju sretne uspomene do porodičnih portreta ili čak portreta kućnih ljubimaca, uvijek je dobra ideja dodati nekim licima osjećaj domačnosti i lične note svom domu.

 

Dajte izjavu i izrazite svoje interese

Ako postoji jedno mjesto u dekoru vašeg doma koje može dati dojam, često se može naći na zidovima. Od originalnih umjetničkih djela do kreativnih izložbi, ovo je mjesto gdje možete dopustiti da kreativni duh zablista. Bilo da tražite zadivljujuće umjetničko djelo iz lokalne galerije ili izložite grafiku poznatog umjetnika koja priča zanimljivu priču, nemojte se bojati pokazati svoja interesovanja i odabrati nešto što ćete voljeti gledati.

Ako ste strastveni kolekcionar tanjira, šešira, lepeza ili drugog, ovo bi mogla biti odlična prilika da svoju kolekciju prikažete na ekranu koji privlači poglede. Zabavite se i sigurno će stvoriti tačku za razgovor među posjetiteljima.

 

 

Napravite živi zid u svom domu

Bilo da živite u gradu ili imate sklonost prema biljkama, jedan od načina da prikažete svoj niz cvijeća i sobnog bilja je da ih postavite na jedan zid i stvorite prekrasan živi zid. Uvjerite se da zid ima dovoljno prirodnog svjetla da omogući grmlju da napreduje i odlučite se za police, viseće korpe, zidne žardinjere ili jednostavno niz podnih biljaka kako biste prikazali svoju kolekciju. Ovdje se možete odlučiti za ujednačenost tako što ćete odabrati samo dvije ili tri vrste biljaka koje se nadopunjuju ili u potpunosti puštaju da živi zid raste u svim smjerovima.

 

Murali čine nezaboravnu karakteristiku

Odličan i za unutrašnju i za vanjsku upotrebu, mural će omogućiti vama i onima koji žive u vašem domu i posjećuju ga da budete prebačeni na potpuno novo mjesto. Dječja spavaća soba može ih odvesti u svemir sa blistavim nizom planeta, zvijezda i svemirskih brodova pažljivo oslikanih na zidovima ili bi bašta u mediteranskom stilu bila lijepo upotpunjena zamršeno nacrtanom scenom na zidu u blizini mjesta gdje možda večerate.