Moderna staklena vila koja je imala više pojavljivanja na ekranu

Naravno, život pored groblja mogao bi biti pomalo jeziv. Ali u Londonu, poznato viktorijansko groblje djeluje kao fascinantno okruženje za  moderan eksponat koji se nalazi iznad njega.

Siva kuća, koju je izgradila britanska arhitektonska firma Eldridge Smerin, nalazi se pored istorijskog groblja Hajgejt – poznatog uglavnom po tome što je poslednje počivalište Karla Marksa i Džordža Majkla, da spomenemo samo neke. Kuća se sastoji od četiri spavaće sobe, četiri kupatila i zauzima mjesto stanovanja koji je dizajnirao John Winter koji je postojao na istoj parceli. Od svog osnivanja, imanje je osvojilo nekoliko nagrada, uključujući nagradu RIBA, i imalo je mnogo pojavljivanja na ekranu. Najvažnije, odigrao je ulogu u hit kriminalističkoj seriji Luther . Sada je The Grey House na tržištu tek drugi put ikad za cool 7 miliona funti (7,9 miliona dolara).

 

Robb Report

“Kuća je glumila u nekoliko TV emisija, kako u programima o kući, tako i u emisijama koje je koriste kao lokaciju, a predstavljena je i u nekoliko knjiga o modernoj arhitekturi. Sadašnji vlasnici su takođe u njemu održavali redovne muzičke događaje uživo i opisuju ga kao savršenu kuću za život“, navodi se na listi koju drže Mike Tracy i Tasmin Stone iz Knight Franka .

Sa ulice, fasada četvorospratnice je u velikoj meri napravljena od crnog granita i čeličnih ploča, što je oštar kontrast sa njenim staklenim uzvišenjima na jugu i zapadu. Uprkos svom izgledu koji naslućuje, dnevni prostori otvorenog koncepta su svijetli, prozračni i preplavljeni svjetlom. Na 4.162 četvorna metra prostire se tri sobe za prijem – uključujući kuhinju i blagovaonicu koja je opremljena staklenim krovom na uvlačenje.

 

Robb Report

Na drugom mjestu je radna soba sa staklenim zidovima s pogledom na zelenilo, vrhunski kućni bioskop, prostorija za biljke i garaža za jedan automobil. Na prvom i drugom nivou svaka spavaća soba ima sopstveni balkon koji gleda na groblje i krošnje drveća. U prizemlju ćete pronaći apartman za goste sa izlaznom terasom.