FENG SHUI savjeti za korišćenje žute u enterijeru

Žuta nudi svjetlu i energičnu jang energiju gdje god da je koristite u svom domu ili kancelariji.

U feng shui filozofiji, povezana je sa elementom zemlje koji je zadužen za donošenje stabilne energije u naše živote. Energija Zemlje njeguje i obezbjeđuje dosljednost u svim oblastima vašeg života, posebno kada je postavljena u sjeveroistočnom i jugozapadnom sektoru, gde je inače i vladajući element.

Žuta u zlatnoj nijansi je takođe jedna od boja dodjeljenih metalnom elementu, tako da ponekad radi dvostruko. Takođe, element zemlje i žutu boju možete iskoristiti i zajedno sa kristalima, i to obično onima koji su žute boje poput jaspisa, kvarca ili citrina. Kako bi se još više naglasila moć Zemlje u vašem domu, dobar savjet je da žutu boju koristite i na grnčariji odnosno keramici.

 

Zbog svih ovih pozitivnih karakteristika, feng shui predlaže korišćenje žute u svim prostorijama koje spadaju u povoljne sektore kojima upravlja element zemlje (jugozapad i severoistok) ili metalni element (zapad i sjeverozapad). Za sobe koje su izvan ovih sektora, i dalje možete koristiti feng šui žutu kada se fokusirate na zidove ili uglove koji su u korelaciji sa zemljom ili metalnim elementima.

 

Kada je opremanje dnevne sobe u pitanju, dašak žute (posebno u zlatnoj nijansi) biće jedan od najboljih načina da prostoru osigurate bogatstvo i izobilje.Žuta je odlična boja za trpezariju jer će osvjetliti prostoriju i dati joj vedar, srećan ambijent koji je idealan za porodične obroke i zabavu gostiju. Slično važi i za kuhinju, s tim što u ovom delu doma ne bi trebalo pretjerivati sa bojom, već se skoncentrisati na nekoliko žutih akcenata.

 

S druge strane, možete se slobodno fokusirati na metalnu boju zlata za svoju kancelariju. Izaberite sjeveroistočni ugao sobe za obrazovanje kako biste unaprjedili svoju karijeru ili izaberite sjeverozapadni ugao da biste pozvali mentora u svoj život.

A ukoliko ste u potrazi za novom vezom i želite da poboljšate svoja ljubavna dešavanja, feng shui savetuje da aktivirate jugozapadni ugao svoje spavaće sobe i to upravo žutom bojom! Zid sa akcentom može biti upravo ono što je potrebno vašoj spavaćoj sobi da “zapali” odnosno aktivira povoljnu chi energiju. Izaberite dramatičnu zlatnu ili boju ćilibara koja će odlično odraditi posao spajanja umjesto vas!

mojenterijer