Mjesto koje zrači optimizom

Kafe-bar “Wanda Café Optimista” zaista opravdava svoje ime. Ovo je mjesto za podizanje optimizma na koji ne možete ostati imuni poslije boravka u ovom šarenom i veselom ambijentu.

Dizajn ovog enterijera zapravo odslikava ideju izlaska iz sivih godina ekonomske krize i okretanje životu, radosti, sreći, bojama i pozitivnom pogledu na život. Ovaj prostor je kreiran da iskomunicira ove poruke i problemi i loše raspoloženje moraju se ostaviti ispred “Wandinih” ulaznih vrata.

wanda-cafe-optimista-madrid-parolio-mediterranean-fridays-mediterranean-nordic-blog-07b

Da bi ostvario ovaj cilj, dizajner Parolio je razvio eklektični “izgled i osjećaj”, koji je cool i opušten. Korištenje inspirativnih plemenskih elemenata, boho chic stila, pastelnih i fluorescentih boja bilo je njegov alat za rad.

contemporary-cafe_designrulz-11
Baza čitavog enterijera je prirodno drvo od kojeg je napravljen i veliki šank. Vanjska fronta šanka je ručno ukrašena elementima u roze boji kako bi se postigao efekat trodimenzionalnog plemenskog veza.

contemporary-cafe_140515_12-800x533

Centralni ukras kafea je impresivni luster, prečnika 180 cm, takođe napravljen od drveta u prirodnoj, neutralnoj boji, protkan transparentnim cijevima poslaganim tako da opet kreiraju plemenski motiv. Iznad šanka su postavljeni neizbježni držači za čaše i piće, koji se ovdje ističu fluorescentnom žutozelenom bojom i sa kojih se spuštaju zelene biljke.

05-BARRA-FRONTAL

Parolio je koristio kombinacije pastelnih boja, koje je nazvao koralna, pina colada, tropsko more… s jarkom roze i žutom za dekorisanje sjedećeg dijela. Šareni detalji su korišteni na pletenim stolicama i na jastučićima kojima su obložene drvene klupe.

09-ZONA-DERECHA-GLOBAL-9605

Zidovi su popunjeni geometrijskim policama i raznovrsnim crno-bijelim fotografijama i printovima.
Kada uđete u “Wanda Café Optimista”, obuzmu vas emocije i uspomene koje podsjećaju na odmor, more, sunce i pozitivne vibracije.

01-ZONA-IZQUIERDA-BOTELLERO-9604