Detalji za dom koje su blogerke proslavile

Putem društvenih mreža dobili smo uvid u život ne samo slavnih, nego i blogera i influencera, koji nemali broj puta na Instagramu ponosno pokazuju svoje enterijere.

Jednako kao što biraju sličnu odjeću i modne dodatke i kad je uređenje enterijera u pitanju, mogu se primijetiti određene sličnosti. Pa se tako u domovima blogerki mogu primjetiti određeni komadi namještaja i dodataka koji su samim pojavljivanjem na njihovim fotkama stekli popularnost.

I to od skupih, poput ogledala Ultrafragola čija cijena iznosi 8000 dolara, do jeftinijih detalja iz Ikea robnih kuća.

Marokanski tepih

Crno-bijeli tepih francuskog brenda La Redoute toliko je popularan da ima vlastiti profil na Instagramu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Razlog tome je što čupavi tepih u marokanskom stilu pristaje u svaki dom, bez obzira na to je li uređen u skandinavskom, rustikalnom, industrijskom ili klasičnom stilu.

Tepih tradicionalnog izgleda krasi apstraktni uzorak, a ni cijena mu nije strašna. Može se kupiti u tri veličine.

Krzneni prekrivač

Bijeli krzneni prekrivač može se koristiti na kaučima, stolicama, krevetu, podu…

krzneni prekrivac

Enterijeru daje efekat luksuza, a može se, po vrlo prihvatljivoj cijeni, nabaviti u brojnim salonima namještaja.

Tkanine na zidu

Tkanine u funkciji zidnih ukrasa već su neko vrijeme popularne, od ćilima preko umjetničkih prekrivača poput onog pompeznog imena Mooney Throw.

prekrivac na zidu

Ovaj popularni detalj ritanskog umjetnika Daniela Fletchera jednako atraktivno izgleda na sofi, kao i na zidu a košta 230 dolara.

Mermerni stolići

Mermer se vratio u velikom stilu, a sad je dostupniji jer se primjenjuje i za izradu manjih komada namještaja poput stolića i drugih sitnica.

mermerni stolic

Srećom, postoje i alternativna rješanja da dobijete mermerni izgled nekih detalja u svom domu, a više o tome pogledajte ovdje.