Microsoft zaposlenicima napravio kućice na drvetu

Microsoft je poznat po održavanju zabavnog radnog mjesta za svoje zaposlenike, a najnoviji poduhvat su kancelarije na stablima.

Kompanija je u petak objavila na svom blogu da je u sjedištu u Redmondu u Washingtonu napravila tri nova prostora za sastanke. Kuće na drveću je izgradio Pete Nelson, autor TV emisije “Treehouse Masters”.

Ukupno su napravljene tri drvene kuće: dvije su otvorene, a treća je zaštićen salon, koji treba dovršiti sljedeće godine.

Imaju sobe za sastanke koje zaposlenici mogu koristiti, ili mogu ležerno raditi u drugim dijelovima kuća na drvetu, ako to žele.

Objekti će trajati najmanje 20 godina, te će se proširiti kako rastu stabla.

To nisu dječije igraonice, napravljene su za rad. Drvene kuće dio su Microsoftovih “vanjskih okruga” koji su povezani sa zgradama oko Redmond kampusa. Imaju klizna vrata otporna na vremenske uslove, otvore za skrivanje električnih utičnica, nerđajuće nasloni za ljuljanje, kamin, drvene nadstrešnice i vanjsku Wi-Fi mrežu.

Ima i zatvorenu kafeteriju koja je proširena vani i restoran koji posjeduje roštilj ugrađen u kontejner za transport.

Microsoft je rekao da planira renoviranje i anketirane zaposlenike kako bi uvidjeli njihove potrebe. Zaposlenici su rekli da im je pružena nova prilika i da će više raditi vani.

(klix.ba)