Marinko misli na svoje radnike: Radnicama „Beme“ po par cipela povodom Dana žena

Tvornica obuće “Bema” Banjaluka, na čijem je čelu uspješni privrednik i nadaleko poznati humanista Marinko Umičević, će povodom 8. marta-Međunarodnog dana žena, svojiim radnicama pokloniti po par cipela.

Naime, nakon “prela”, odnosno druženja za pamćenje koje je “Bema” za svoje radnice prije dva dana organizovala u svom restoranu u krugu tvornice, povodom Međunarodnog dana žena, “Bema” je na inicijativu Umičevića donijela odluku da svojim koleginicama u Banjaluci i Mrkonjić Gradu poklone po par cipela.

“Osim toga, u srijedu će u fabriku doći oftalmolog i tokom pauze će svim radnicima biti omogućeno da provjere vid i to je jedan u nizu preventivnih pregleda koje organizujemo.

8. marta će uz doručak biti poslužen i kolač, sok, kafa. To je najmanje što možemo učiniti da radnim koleginicama izrazimo zahvalnost, ali to je i obaveza da shvatimo da je “Bema” prva kuća i da nažalost mi platu ne dobijamo nego mi platu moramo da zaradimo”, rekao je Umičević, koji se konstantno trudi da obraduje svoje radnike, ali i da im izađe u susret i pomogne kada god im je to potrebno.

Umičević je istakao da “Bema”, koja zapošljava oko 1.200 radnika, ove godine neće dijeliti cvijeće radnicama povodom Dana žena.

“Podjela cvijeća za naše radnice košta tvornicu oko sedam hiljada KM, to je preskupo i cvjećari u ovom periodu love u mutnom. Mi za podijeliti imamo samo ono što smo zaradili, ali tek kad platimo sve troškove, poreze i doprinose. To uvijek treba naglasiti, ali treba i voditi računa o svojim radnicima, a “Bema” je to za ovih dvadeset godina postojanja uvijek činila, u dobru i u zlu, u svakoj prilici i u veselju. Sigurno uvijek ima onih koji su nezadovoljni, ali kapije “Beme” su uvijek otvorene i za izaći i za doći”, naveo je Umičević, koji je bezbroj puta do sada pokazao da su mu radnici uvijek na prvom mjestu.

S tim u vezi, Umičević je istakao da je izuzetno ponosan na svoje radne koleginice i kolege i poručio da se samo zajedno u ovim teškim vremenima mogu sačuvati radna mjesta.

“Takođe, samo zajedno možemo i tražiti od vlasti da nas zaštiti, jer nema te radničke plate koja može stići ovu skupoću”, dodao je prvi čovjek “Beme”, koja je sa Umičevićem na čelu uspjela da uspješno završi, u svakom pogledu izazovnu 2022. godinu. Uz sve probleme koje je stvorila inflacija, “Bema” na čelu sa Umičevićem i njenih oko 1.200 radnika uspjelo je da ostvari realizaciju od oko 20 miliona KM, čime je nastavila da dokazuje da je izrasla u privrednog giganta i ponos grada na Vrbasu.

N.Sp.