UMIČEVIĆ: Rušeći Stanivukovića na ovakav način, više degradiramo sebe

Odbornik SNSD-a u Skupštini Grada Banjaluka Marinko Umičević poručio je kako je u njegovog stranačkog kolegu i predsjednika najvećeg odbora u Srpskoj Vladu Đajića “ušao šejtan”.

– Đajić jeste dobar čovjek i ljekar, ali jednostavno je ušao šejtan u njega. Šteta je da ga potrošimo i tu sam malo ljut i na predsjednika SNSD-a Milorada Dodika što ga nije savjetovao, budući da bi ga Đajić poslušao – rekao Umičević komentarišući za N1 situaciju u najvećem gradu Srpske.

Vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka prekinuta u petak, zatim je iznenada zakazana za danas, ali i ekspresno otkazana, zbog nedostatka kvoruma.

– Moram da razmislim o svom statusu u stranci. Sa Đajićem ne vidim sebe u nekom daljem zajedničkom radu u SNSD-u. Očekivao sam njegovo izvinjenje. Uslijedilo je drugo Đajićevo saopštenje u kojem hvali odbornike koji su usvojili realokaciju budžeta. Ovakve kontradiktornosti u vrlo kratkom periodu su običan bezobrazluk – kaže Umičević.

Razlog njihovog sukoba jeste odluka Umičevića da podrži rebalans budžeta grada na Vrbasu koji je predložio prvi čovjek Banjaluke Draško Stanivuković, nakon čega je usljedilo Đajićevo saopštenje da je svako ko iz SNSD-a isti podrži kupljen.

– Nisam uzeo pare i nikada ih nisam uzeo. Svi znaju ko je Marinko. Moramo se učiti demokratiji i moramo odblokirati grad – rekao je Umičević.

On je dodao kako ga je najviše zabolilo jer se njegov stranački klub podijelio, i pet odbornika napustilo sjednicu i otišlo kući, prenosi Glas Srpske.

“Moj stav je da rušeći Stanivukovića na ovakav način, više rušimo i degradiramo sebe. Mislim da sa ovakvim načinom jako teško možemo povratiti povjerenje glasača”, kazao je Umičević.