“Konferencija beba”: “Bema” i Marinko uvijek tu da podrže porodicu

Grad Banjaluka je u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta RS i partnerom Udruženjem porodica sa četvoro i više djece, i ove godine organizovao „Konferenciju beba“ i porodičnu šetnju u centru grada.

Ova već tradicionalna manifestacija u gradu na Vrbasu počela je porodičnom šetnjom koja je upriličena od zgrade Narodnog pozorišta Srpske do parka Petar Kočić, gdje je bio centralni događaj, te organizovan zabavni program za mališane.

Osim što ova manifestacija ima već tradicionalni karakter, jer se organizuje godinama u Banjaluci, ona ima i tradicionalne sponzore. Jedan od njih je svakako Tvornica obuće “Bema”, na čijem je čelu pune dvije decenije, uspješni banjalučki privrednik i humanista Marinko Umičević, a koji ne propuštaju priliku da pomognu organizaciju ovakvih događaja, posebno koji imaju za cilj jačanje porodice.

“Tvornica obuće “Bema”, kao društveno odgovorna kompanija, svake godine podrži organizaciju “Konferencije beba” jer smo svjesni značaja nataliteta i podrške porodici u našem društvu. Ove godine “Bema” je učesnicima manifestacije donirala 40 pari visokokvalitetne obuće”, rekao je Umičević.

Naime, ova manifestacija se već tradicionalno organizuje u cilju promocije porodičnih vrijednosti, te ukazivanja na nedovoljan broj novorođene djece u Republici Srpskoj. Kao i prethodnih godina, glavna misija porodične šetnje jeste da se pokaže sva ljepota i snaga porodice, te dodatno da se podigne svijest o značaju djece i njihovog mjesta u zajednici.

(N.Sp.)