UniCredit mbank – aplikacija za jednostavna i brza plaćanja vodi računa o potrošnji klijenata

UniCredit Bank i UniCredit Bank Banja Luka na tržite BiH donose novu verziju m-bank aplikacije (mobilno bankarstvo) sa poboljšanim dizajnom, većim brojem funkcionalnosti, kao i posebnom pogodnošću koja očekuje korisnike usluga banke u narednom periodu, a posebno u prvih mjesec dana od preuzimanja aplikacije. 

Šta je novo?

  • Jednostavna prijava – Skeniranje otiska prsta ili lica (Face ID samo za iOS) 
  • Upravljanje budžetom – Vizuelni prikaz isplata i uplata, te smještanje transakcija u kategorije prema vrsti potrošnje
  • Jednostavnije plaćanje – Potvrda plaćanja putem biometrijskih podataka, te mogućnost korištenja QR koda za plaćanje
  • Veća dostupnost informacija – Informacije o svim računima, sa uključenim prekoračenjem, kreditima, oročenjima i karticama

Kako preuzeti novu verziju mbank aplikacije?

m-bank aplikacija je objavljena i dostupna za preuzimanje korisnicima usluga banke na Google Play/App store trgovinama. 

Ukoliko na svom mobilnom telefonu imate postavljeno automatsko ažuriranje aplikacija na Google Play/App store trgovini, postojeća aplikacija će biti ažurirana automatski na novu verziju.  U suprotnom, novu verziju m-bank aplikacije moći ćete ažurirati putem službenih online trgovina Google Play/App store.

Članice UniCredit grupe u BiH povodom puštanja u produkciju nove, redizajnirane mobilne aplikacije, odlučile su obradovati sve postojeće i nove korisnike Internet i Mobilnog bankarstva i osloboditi ih plaćanja naknade za transakcije u KM putem e-ba i m-ba/m-bank aplikacije. Pogodnost se odnose na sva plaćanja koja korisnici izvrše unutar banke, kao i prema drugim bankama, u prvih mjesec dana od preuzimanja nove verzije aplikacije.“ – izjavio je Leo Bevanda, direktor razvoja i upravljanja kanalima distribucije u UniCredit Bank d.d. Mostar.

„Uvažavajući povjerenje koje nam naši klijenti ukazuju koristeći mobilno bankarstvo, a u nastojanju da aplikaciju učinimo još korisnijom za upravljanje finansijama našim klijentima, te jednostavnijom, modernijom i pristupačnijom za korištenje, zadovoljstvo nam je predstaviti novu, redizajniranu verziju mbank aplikacije, koja ne zahtijeva dodatnu aktivaciju. Nova verzija aplikacije će se instalirati/ažurirati preko postojeće aplikacije na mobilnom telefonu, a prijavu u m-ba/m-bank dalje nastavljate sa Vašim postojećim PIN-om. Radujemo se povratnim informacijama od naših klijenata – i molim vas, ne zaboravite  ocijenite aplikaciju na Google Play ili Apple App store-u. Ne sumnjamo da će vam se dopasti.“ – rekla je Jelena Vasiljević, šef  razvoja i upravljanja kanalima distribucije u u UniCredit Bank a.d. Banja Luka.

Potrebna Vam je pomoć?

Korisnička uputa je dostupna na web stranici Banke, a video tutorijal kako se prijaviti u m-ba/ mbank aplikaciju i provjeriti stanje računa je dostupan na YouTube kanalu Banke

Za sve dodatne informacije posjetite bilo koju filijalu UniCredit Bank Bank Bana Luka ili UniCredit Bank d.d. Mostar ili pozovite jedan od dva besplatna info telefona; 080 081 051 za UCB Mostar ili 080 051 051 za UCB Banja Luka.