Rasti srećno uz Moja Kravica mlijeko!

Moja Kravica mlijeko predstavlja spoj najkvalitetnijeg sirovog mlijeka sa vrhunskom tehnologijom prerade. Dugotrajno “Moja kravica” mlijeko zadržava sve dragocjene hranljive sastojke, uz vrhunski kvalitet i ukus!

 

Redovan gost svake porodične trpeze, odličan je za sve uzraste, a zbog sadržaja kalcijuma i proteina neophodnih za pravilan rast i razvoj, naročito je pogodan za djecu. Čaša mlijeka sadrži oko 200 mg kalcijuma što je nezamjenjiva količina u svakodnevnoj prehrani.

 

Poznato je da mlijeko i mliječni proizvodi imaju važnu ulogu u prehrani djece predškolskog i školskog uzrasta koji bi dnevno trebalo da unose 1-2 čaše mlijeka. Pored proteina i kalcijuma, mlijeko sadrži i dragocjeni vitamin D koji je neophodan za apsorpciju kalcijuma, a naročito je značajan u zimskim danima kada nema dovoljno sunčeve svjetlosti.
 
Pedijatar dr Branislav Lolić, kaže da je konzumacija mlijeka značajna počevši od samog začetka djeteta u majčinoj utrobi, pa dalje tokom svih faza rasta i razvoja djeteta.

 

„Kravlje mlijeko je izuzetno važna namirnica u ishrani djece. Ono je odličan izvor bjelančevina, kalcijuma i fosfora. Preporuka je da se dnevno unosi do pola litre mlijeka -šolja ujutro, šolja kasno popodne, a obavezno barem jedna šolja dnevno,” preporuka je dr Lolića.

 

“Moja kravica” mlijeko već generacijama je najbolji saveznik roditelja za kvalitetno i srećno odrastanje njihovih mališana.

 

Rasti i ti srećno uz Moju Kravicu!