Luksuzni restoran Gordona Ramsaya u Kuala Lumpuru

Gordon Remzi otvara svoj novi restoran u odmaralištu Sunway u Kuala Lumpuru.

Gordon Ramsay Bar and Grill, trebalo bi da debituje početkom 2022. godine, obilježavajući ulazak šefa kuhinje sa više Michelin zvjezdica u Maleziju i uvođenje nove ere klasičnog britanskog stila na jugoistok.

 

luxurylifestylemag.co.uk

 

Novi restoran biće smješten u glavnom lobiju Sunway Resorta. Novo partnerstvo sa Gordon Ramsay Restaurants čini dio strateške vizije Sunway Group da uvede restorane svjetske klase u Sunway City Kuala Lumpur, kultnu integrisanu destinaciju koja se sastoji od tri hotela, tematskog parka, maloprodajnog centra, stambenih prostora, pa čak i tri univerziteta, obezbjeđujući izuzetna iskustva za svakog gosta.

Nakon otvaranja, Gordon Ramsay Bar and Grill će prevesti goste u svijet vrhunske elegancije i potcjenjene raskoši. Koncept dizajna enterijera, koji je nadgledao Nelson Iong, glavni dizajner Sunway Design, spaja britansko nasleđe Gordona Remzija sa luksuzom koji karakteriše novi izgled Sunway Resorta. Zaista izuzetni restorani treba da donesu dašak raskoši, a Gordon Ramsay Bar and Grill će raspaliti sva vaša čula i kreirati kulinarska putovanja koja će stvoriti trajni utisak i ostati dugo u sjećanju.

 

luxurylifestylemag.co.uk

 

Crno-bijele slike britanskih ikona nižu se na zidovima, uključujući frontmena Rolling Stones, Mika Džegera, legendarne Twiggy i Džin Šrimpton, i naravno Šona Konerija, originalnog 007.

Gordon Ramsay Bar and Grill predstavlja niz različitih prostora, od velike trpezarije sa uglačanim podovima od oraha, mesinganim završnim obradama, do blistavog koktel bara sa prozorima od poda do plafona i panoramskim pogledom na Sunway. Živopisna crvena i tamnozelena šema boja suprotstavlja se atmosferi života u 21. vijeku sa bezvremenskom gracioznošću prošlog doba. Svaki element, od osvetljenja, podova i završnih obrada zidova do stolova, stolica, stonog pribora i pribora za jelo, individualno je skrojen  kako bi poboljšao atmosferu, hvatajući suštinu Gordon Ramsay Bar and Grill koncepta.

Za posebne prilike tu su tri privatne trpezarije – 8 Mayfair, 10 Soho i 12 Chelsea – sve imaju različite teme, uključujući crvenu kožnu sofu u obliku polumjeseca u jednoj, druga je sa sopstvenom privatnom kuhinjom, dok je treća u stilu Džejmsa Bonda. U međuvremenu, namjenski vinski podrum sadrži impresivan izbor izuzetnih vina koje je izabrao somelijer i predložiće savršeno vino za svaku priliku.

Gordon Remzi ima reputaciju da zahtjeva najviše standarde kulinarske vještine, od nabavke najfinijih i najsvežijih sastojaka do predstavljanja svakog jela sa štihom i finoćom. Ovi standardi će se poštovati u Gordon Ramsay Bar and Grillu, gdje gosti mogu da biraju iz impresivnog menija koji sadrži vrhunske komade najfinijeg mesa kao i britanske klasike i neka od najpoznatijih jela sa potpisom proslavljenog kuvara.

 

luxurylifestylemag.co.uk

„Veoma sam uzbuđen što predstavljam Gordon Ramsay Bar and Grill u Maleziji. Ovo je koncept koji je rođen u Londonu i odiše britanskom sofisticiranošću. Željeli smo da ovaj novi restoran pokaže sve ove kvalitete i više od toga. Gordon Ramsay Bar and Grill u Sunway Resortu treba da bude luksuzan i raskošan – mjesto koje se mora vidjeti – a istovremeno prefinjen i elegantan. Najviše od svega, trebalo bi da odražava strast prema gastronomiji za koju znam da je tako duboko ukorenjena u malezijskoj kulturi. Želim da povedem naše goste na putovanje i jedva čekam da uskoro otkrijem ovaj izuzetan novi restoran“, rekao je Remzi.

Gordon Ramsay Bar and Grill nije samo Remzijeva prva lokacija u Maleziji, takođe označava prvi Gordon Ramsay Bar and Grill van Velike Britanije. Ovo predstavlja ključnu fazu u evoluciji i uzdizanju Sunway grupe, jer ona neprestano nastoji da podigne malezijsku ugostiteljsku industriju na nivoe izvrsnosti bez presedana.