Kreativni načini da unesete zelenilo u svoj kutak za opuštanje

Unošenje zelenila u unutrašnje okruženje pokazalo je nekoliko korisnih faktora za kvalitet kako samog prostora, tako i svih onih koji u njemu borave. Dnevne sobe i kancelarije obično imaju namjenski prostor za biljke, ali to nije uvijek slučaj kada su kupatila u pitanju.

 

IStock

 

Iskoristite prostor oko umivaonika

Obično istaknuti element, umivaonik može imati prostor na svojoj radnoj površini za postavljanje vaza koje daju kupatilu novi ton. Neke vrste biljaka koje ne zahtjevaju mnogo održavanja mogu se posebno izdvojiti, kao što su one koje se mogu uzgajati direktno u vodi – biljka zmajevog repa, singonijum, bambus – ili čak sušeno cvijeće.

 

IStock

 

Strateški postavljene vaze

Ovo ne znači da morate biti savršeno proporcionalni, naprotiv! Kupatilo je prostor koji može biti prilično nezgodan za dekoraciju, posebno kada je zelenilo u pitanju. Ne samo da u ovom dijelu doma imamo večiti problem sa skladištenjem, već je istovremeno važno voditi računa i o onoj praktičnoj strani – svakodnevnom održavanju. Neka kupatila imaju prazne uglove, savršene za postavljanje vaza koje mogu dati prostoriji druge boje.

 

IStock