Kompanija Prointer ITSS najoštrije osuđuje optužbe Srpske demokratske stranke

Kompanija Prointer ITSS najoštrije osuđuje današnje neutemeljene optužbe Srpske demokratske stranke kojima jedno uspješno i društveno odgovorno preduzeće iz Republike Srpske dovodi u vezu sa aktuelnim obračunima na domaćoj političkoj sceni, a sve u cilju prikupljanja jeftinih poena kod birača.

Našim svakodnevnim djelovanjem potvrđujemo da nam je posebna misija zapošljavanje mladih, obrazovanih kadrova, ali i konkretna podrška talentima.  Već sada za našu kompaniju s transparentom vlasničkom strukturom radi 60 visokobrazovanih mladih ljudi, među kojima su i stručnjaci koji programiraju najsavremenija rješenja na polju informacionih tehnologija.

Od svog osnivanja Prointer ITSS poštuje zakone, redovno izmiruje obaveze prema državi i u poslovanju poštuje sve procedure kako bi u tržišnoj utakmici postigao što bolji rezultat. Naše poslovanje potvrđuje da je znanje koje imaju naši zaposleni, kreirajući najnaprednije tehnološke proizvode, šansa mladim ljudima da bolju budućnost stvaraju u Republici Srpskoj.

Nesporno je da stojimo iza mnogih uspješnih projekata na koje smo ponosni jer smo na njima ostavili pečat posebnog kvaliteta. Zato se oni koji pokušavaju da oblate naš rad i ne usuđuju da ospore stručnost i kvalitet urađenog, pa i zakonitost njihovog dobijanja.

Umjesto toga, olako u javnost iznose neutemeljene kvalifikacije, ali očigledno namjerno zaboravljaju da je Prointer ITSS uspješno realizovao poslove nakon sprovedenih tenderskih procedura i za institucije na nivou Bosne i Hercegovine, poput  Ministarstva odbrane BiH i Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA). Ipak, sugerišemo i onima koji očigledno bezrazložnim napadima žele da skrenu pažnju sa vlastitih problema, da bi bilo od posebnog značaja da se analizira i kolika je vrijednost poslova koje su dobila preduzeća iz Republike Srpske na nivou Bosne i Hercegovine.

Prointer ITSS i ovom prilikom ističe da će i u svom budućem djelovanju ostati dosljedan podršci znanju, kvalitenom radu i društeno odgovornom ponašanju utameljenom na striktnom poštovanju zakona. Sve što smo postigli je posljedica konstantnog ulaganja u vlastite resurse, a to će biti naše opredjeljenje i u narednom periodu kako bismo još kompetentnije mogli da odgovorimo na izazove koji su pred nama. S takvom misijom uvjereni smo da ćemo i dalje doprinositi kreiranju boljeg života za sve građane Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, navodi se u saopštenju.