Kolekcija Kerama Marazzi inspirisana morem

Nova kolekcija Kerama Marazzi predstavljena je pod nazivom „Amaremare“. Dizajn sanitarija inspirisan je šarama vjetra na pesku, glatkim obrisima morske obale i slobodom morskog elementa.

Naziv kolekcije Amaremare kombinuje dvije italijanske reči: amare („voleti“) i mare („more“). Na tako neobičan način dizajneri brenda Kerama Marazzi odlučili su da priznaju ljubav prema moru. Dizajn sanitarija uključenih u kolekciju inspirisan je olujnim morskim elementom, u svakom predmetu: bilo da je riječ o umivaonicima ili kupatilskom namještaju, postoji njegova sloboda, dinamika, pokret, impuls.

 

kerama-marazzi

 

Kao izvor inspiracije poslužili su jadranski pejzaži, od kojih su dizajneri pozajmili glatke, organske oblike proizvoda. Glavna “zvijezda” kolekcije je umivaonik Sabbia (“pesak”). Predstavljen je u nekoliko prirodnih nijansi, od kojih je vodeća nijansa pijeska. Model je takođe dostupan u bijeloj sjajnoj i mat, crnoj i nijansi nane. Površina je teksturirana i mat, a reljefna šara podsjeća na obrise koje su ostavili vjetar i talasi na pijesku.

 

kerama-marazzi

„Ako je Cono srce kolekcije za 2020. godinu, za Amaremare je to definitivno Sabbia“, kaže Masimo Santi, direktor poslovnog razvoja Kerama Marazzi. „Spreman je da promjeni vašu ideju o tome kako bi mogao da izgleda umivaonik u kupatilu. Oblik proizvoda prenosi stalno kretanje pijeska, linije koje stvaraju vjetar, voda i sama priroda i čini se da se ovaj proces nastavlja pred našim očima.”

 

Pored umivaonika, u kolekciji se nalazi i kupatilski namještaj u istom stilu.