Klizna mreža protiv komaraca

Svi znaju da su ljeti bube jedna od najneugodnijih stvari. Žuljaju, zuje i remete ne samo naš san već i svakodnevni život. A kako dolaze lijepi dani, mali člankonošci postaju prava pošast i remete naš mir. Osim toga, nije tajna da ugrizi komaraca posebno uzrokuju alergije, svrbež i upale.

Klizni zaslon postao je moderan i popularan način za kontrolu insekata ljeti. Ovi inovativni displeji su prikladni i mogu se izostaviti iz vida kad ih korisnici ne trebaju. Ali to je, prije svega, njihov svestrani aspekt koji privlači vlasnike kuća.

 

 

 

 

Koje su prednosti klizne mreže protiv komaraca?

Jedna od najvećih prednosti koju smo upravo spomenuli i preciznije sa svestranošću kliznog zaslona. Dakle, može se instalirati na različitim mjestima u kući, uključujući vrata, palube, trijemove, prozore, garaže i gotovo sve otvorene prostore. Postoje čak i kompanije koje nude motorizirane modele koji se presavijaju u neku vrstu kutije skrivene u zidovima ili stupovima.

Klizne mreže protiv komaraca pružaju zaštitu od sunca i UV zraka jer stvaraju neku vrstu sjene i tako smanjuju sunčeve odsjaje. Pored toga, neke motorizirane inačice imaju određenu vrstu mreže koja smanjuje intenzitet sunčevih zraka što smanjuje potrošnju energije koja se koristi za hlađenje unutrašnjosti.

Uzimajući u obzir gore rečeno, instaliranje kliznog zaslona može smanjiti troškove klimatizacije. Ovi inovativni ekrani ne samo da odbijaju insekte već i puštaju hladan zrak da cirkulira u kući danju i noću. I ništa poput uživanja u dobrom osvježavajućem povjetarcu u proljeće ili ljeto! Drugim riječima, ako imate ovu modernu mrežu protiv komaraca, možete prozračiti kuću na prirodan način bez brige o bijegu insekata. Pored toga, ovi se ekrani mogu koristiti i kao prirodno rješenje za grijanje tokom zimskih mjeseci.

Klizni zaslon je prije svega dizajniran da odbije dosadne insekte. Dakle, u osnovi služi kao prepreka koja im sprječava da uđu unutra. Ali to nimalo ne ometa vlasnike kuća da se dive njegovom vrtu, krajoliku ili pogledu. Instalacija ovog inovativnog pribora takođe vam omogućava da proširite svoj životni prostor na otvorenom.

 

Mane kliznog zaslona

Što se tiče nedostataka kliznih zaslona, ​​važno je pojasniti da nisu previše zabrinjavajući. Kao dodatni bonus, ovo je cijena o kojoj ćemo razgovarati, jer u konačnici ovo je detalj na koji vlasnici kuća obraćaju posebnu pažnju. Dakle, troškovi njegovih inovativnih ekrana prilično su visoki, pogotovo ako je riječ o motoriziranom modelu.

Drugi nedostatak je također potencijalni rizik za kućne ljubimce. Važno je imati na umu da se klizni zaslon instaliran na vratima ne koristi za sprečavanje ulaska ili izlaska životinja iz kuće. No, ovisno o vrsti i kvaliteti kliznog zaslona, ​​moguće je da će pas ili mačka skliznuti ispod mreže protiv komaraca ako nije pravilno osigurana. Stoga može nastati šteta.

Imajte na umu da se klizni ekrani ne mogu instalirati na sve vrste prozora. Ponekad su potrebni metalni ili plastični dijelovi što dodatno komplicira zadatak.

 

bs.decor-modern