Klasični elementi koji će izgledati dobro u svakoj kuhinji

Kuhinji nije potrebno veće renoviranje kako bi se osvježila, a ako vam je dosadilo stalno gledati iste stvari u njoj, postoji pet klasičnih detalja koje možete dodati – bez previše troškova i rušenja zidova.

Ovi jednostavni elementi podići će eleganciju vaše kuhinje i razbiti monotoniju.

Rustikalni pribor od drveta

Možete imati kuhinju u seoskom stilu ili onu najmoderniju, rustikalna drvena daska za rezanje izgleda dobro u oba slučaja!

kuhinjski pribor

Rustikalni proizvodi od drveta , od polica do sitnog pribora, zbog svojih neutralnih i taktilnih tekstura su jednostavni i pristupačani, tako da ih možete dodati bilo kakvoj kuhinji kao ukras ili funkcionalan predmet.

rusticni drveni pribor bijela kuhinja

Rasvjeta u industrijskom stilu

Nova rasvjeta u vašem domu može biti jednostavan način da osvježite izgled bez potpunog renoviranja. Ukoliko želite da izaberete nešto sa estetskom fleksibilnošću koja će se slagati uz bilo kakve promjene u kuhinji u budućnosti,  odlučite se za industrijski izgled.

industrijska rasvjeta

Od običnih visećih kugli do zidnih metalnih lampi, rasvjeta u industrijskom stilu ne mora biti rezervisana samo za potkrovlje i seoske kuće. Ovaj stil ima svestranost da se uklapa u mnogo različitih kuhinja. Klasični ali moderni, kuhinji će dati mini lifting bez puno novaca. I dok su mnoge nove opcije dostupne za kupovinu, možete pronaći i one vintage ili napraviti vlastitu.

industrijski stil visilica

Bakarne posudice i pribor

Iako popularnost metalik završnica varira iz godine u godinu – mesing, zlatna, srebrna…postoji metalik završnica koja je uvijek u modi – bakarna.

bakreno posudje

Budući da su bakarne posude i drugi alati za kuvanje oduvijek bili cijenjeni zbog njihove funkcionalne vrijednosti u kuhinji, dodavanje dodatne bakarne opreme u bilo koju kuhinju odmah stvara klasičnu, bezvremensku vibraciju.

bakarno posudje

Bijele pločice

Ako ste ipak za malo više remodeling akcije, ali ne želite da odaberete nešto previše trendy (što će izgledati zastarjelo za godinu-dvije), razmislite o jednostavnim, čisto bijelim pločicama. Postoji razlog zašto su bijele pločice već godinama glavne u kuhinjama – one su apsolutno oličenje “klasičnog”.

bijele plocice kuhinja

Ali to ne znači da moraju biti “dosadne” jer možete eksperimentisati sa načinom primjene na vašu kuhinju, fugama, različitim površinama i obrascima.

bijele plocice

Biljke

Poboljšavaju izgled i utisak svake sobe, ali biljke u kuhinji su posebno divne. Nikada neće izaći iz stila, izgledaju dobro sa svime i najjednostavnije su rješenje ako želite malo promjene!

biljke u kuhinji biljke kuhinja