Kraljica dnevne sobe: Smeđa kožna garnitura

smedje garniture

Garnitura za sjedenje je najvažniji dio dnevne sobe. To je mjesto za odmor, sjedenje za porodicom, gostima a ponekad i mjesto za rad ili spavanje.

Smeđe kožne garniture su klasici. Možda se ne koriste danas u odnosu na to koliko su se koristile nekad, ali i dalje su siguran izbor u smislu udobnosti i atraktivnosti. Takođe, kožne garniture u smeđoj boji su šampioni neutralnog izbora. Uklapaju se u sve stilove i prostore, baš poput sivih tapaciranih garnitura.

Kožna garnitura je „moćan“ komad namještaja, dakle podrazumijeva jasno definisan stil, kvalitetne pateće komade namještaja i srednji ili veći prostor.

Dobre strane kožnih garnitura su što je koža kvalitetna a patina koju dobijaju s godinama samo im daje dodatni šarm. Kožne garniture uvijek izgledaju moderno, bez obzira o kojem modelu je riječ. Mane su im što im je cijena uvijek visoka, često su velikih dimenzija pa djeluju glomazno, a ljeti su tople i zimi hladne.

Ako odlučite da zažmirite na ove nepopularne karakteristike, evo nekoliko ideja kako ih na moderan način uklopiti u dnevni boravak i izbjeći utisak hladne i natrpane prostorije.

  • ako ostatak namještaja i opreme za uređenje izaberete u svijetlim, neutralnim bojama (bijele, sive, svijetlo plave) dobićete utisak savremenog enterijera

kozna sofa

kozna garnitura za sjedenje

  • „dopunite“ je mekanim tkaninama (jastučići, prekrivači..)

kozne garniture

kozni kauc

  • napravite kontrast tepihom (i drugim tkaninama) u zanimljivoj boji

smedje kozne garniture

smedji kozni kauc

  • ostali komadi namještaja u prirodnoj boji dreveta dobro se slažu s smeđom kožnom garniturom

smedje garniture