Karirani dekor u kući

Postoje razni načina na koje karirani segmenti mogu biti unijeti u enterijer, a oni variraju od predivnih i modernih tepeta do posteljina i akcenata koji automatski kreiraju veliki uticaj.

 

Tepete koje nas vraćaju u prošlost

Karirani obrasci i zidne tapete u kombinaciji, nestali su zajedno devedesetih godina i bili zamenjeni poliranim, modernim finišima u bež, bijeloj i braon boji. Vremena su se ponovo promenila i svijet dekora obrnuo je pun krug. Zidne tapete ponovo su u modi i većina vlasnika želi ove komponente u obrascima koji se uklapaju sa cjelokupnom šemom njihovih prostorija. Karirane zidne tepete nude taj dodatni začin i naglašavaju dekor svojim bezvremenim dizajnom. Veoma je lako uključiti šik zidne tapete u vašu dekorativnu šemu i one mogu sa lakoćom oblikovati pozadine svojim obrascima, unijeti tradicionalni šarm i svjetle boje.

 

 

Sofe i karirani obrasci

Kauč sa kariranim materijalima, daleko je rjeđi od zidova sa ovakvim obrascima i nije potrebno biti preterano privržen ovakvom izgledu kako bi se želja za kariranim komadima namještaja pojavila. Sofe, kauči i garniture kariranih postava izgledaju posebno lijepo i rustično, retro i stilski, a tradicionalno su namjenjeni porodičnim prostorijama. Ovakvi elementi namještaja pružaju klasičan dizajn muževnim enterijerima, dok sofe u crvenoj boji mogu služiti kao predivno sidrište u prostoriji.

 

Tepisi koji kradu svu pažnju

Karirani tepisi možda jdeluju kao preterano jak dodatak kada vam je prostorija već prepuna ovakvih kombinacija, sa mnogo boja i različitih dezena. Međutim, savreme spavaće sobe, dečiji prostori ili zajednički prostor sa nešto manje boja, postaju idealni kandidati za ovakve pametne dekorativne elemente. Možete koristiti boje kariranih tepiha kako bi zajedno spojili različite akente u prostoriji. Ovakav pristup vam može pružiti daleko organizovaniji enterijer, ali i njegovu elegantnu pojavu, bez žrtvovanja fantastičnog efekta koji dolazi sa obrascima.

 

Draperije za stvaranje velike razlike

Od svih stvari koje smo pomenuli do sada, karirane draperije ili zavjese vjerovatno predstavljaju jedan od najpopularnijih izbora među vlasnicima. Mornitet je možda stavio svoju šapu na kariranete tepete kauče i posteljine, označivši njihov kraj tokom devedesetih, ali zavjese kariranih obrazaca preživjele su test vremena čak i u ovom neutralnom periodu, sa obiljem promenjivih. Karirani prozorski dekori predstavljaju šik stil, a onda kada krene sezona godišnjih odmora, draperije ovog dezena definitivno stvaraju još više magije.

 

 

Počnite od malog i stilskog

Ukoliko niste sigurni šta želite da postignete kariranim obrascima na velikoj skali, onda, uz puno razumjevanja, možemo vam savjetovati da prvo pokušate unošenje ovog popularnog trenda u nešto skromnijem maniru. Upotrebite karirane stolnjake, predivne mušeme, koje mogu služiti i u spoljnom svijetu, posteljine ili čak, one standardne akcentne jastuke sa navalakama u kariranim obrascima, kako biste prisvojili ovaj stil pijre nego što nastavite da ga unosite putem tapeta i većih elemenata.