Kancelarijski prostor koji omogućava “kreativno okupljanje”

Početkom 2020. godine, kanadski studio za dizajn interijera na čelu s Kevinom Chanom i Samerom Shaathom bio je spreman zakupiti novi poslovni prostor za svoje poslovanje u širenju. Međutim, ovi planovi su zaustavljeni zbog ograničenja pandemije.

Tokom karantina koje su uticale na Kanađane i naknadne standarde rada od kuće, ured je tražio načine za zajednički rad u budućnosti, bez odlaska u kancelariju s punim radnim vremenom.

Dvojac je odlučio renovirati jedan od svojih domova kako bi služio kao kancelarija za mladu firmu, koja je osnovana 2016. godine.Novi studio je završen 2021. godine i nalazi se u oblasti Toronta koja se zove Cabbagetown, istočno od centra grada.Završeni studio ima glavni kancelarijski prostor, konferencijske sale, kao i kuhinju i trpezarijski dio.

Posjetioci ulaze u kancelariju duž zelenog hodnika naglašenog staklenim zidnim svijećama. Kod ulaza se nalazi praonica i garderoba. U prizemlju se nalazi osam radnih stanica postavljenih u konfiguraciji otvorenog koncepta. Većina namještaja je crna, uključujući radne površine i stolice.

Ispred kuće, čajna kuhinja i kutak za doručak gledaju na ulicu. Dizajneri su koristili tamniju paletu zelenih i maslinastih tonova u dijelu čajne kuhinje kako bi kontrastirali radnim stanicama koje su obojene u bijelo i ispunjene svjetlom i biljkama.

Otvoreno stepenište vodi na gornji sprat, gdje je tim uključio novu konferencijsku salu koja nudi malo privatnosti od glavnog radnog prostora. Sadrži dugački sto i kauč, za neformalnija druženja.

Ostali sadržaji ove kombinacije kuće i ureda uključuju teretanu i spremište za bicikle za putnike koji se nalaze u podrumu. Osnivači Nivek Remasa rekli su da, iako novi poslovni prostor pomaže u saradnji, vrijeme provedeno u njemu usklađuju radom na daljinu. Studio je saopštio da je prihvatio potpuno hibridni model i da kancelarijski prostor omogućava “kreativno okupljanje”