Kako se mala kuća u Madridu pretvorila u šareni raj

Arhitektonski studio OOIIO Arquitectura uspjeva da bude pionir u oblasti dizajna, tretirajući svaki dom na najsavremeniji način. Dizajneri se u većini svojih radova odlučuju za igru ​​boja, čime osiguravaju živost i neograničen optimizam.

Tim godinama dokazuje da kvadratni metri kuće ne igraju apsolutno nikakvu ulogu u tome kako će izgledati konačni rezultat. Dokaz uživo? Ova zapanjujuća i tako elegantna rezidencija u Madridu, Španija, gdje dominiraju jarke boje.

Istražite njegovu nevjerovatnu unutrašnjost!

 

 

Ovo je mali stan u srcu grada koji je u vlasništvu dvije djevojke. Dvije sestre, koje su ovu kuću odabrale da žive svoje studentske godine, povjerovale su studiju zatvorenih očiju, nakon što su prvo proučile uzorke njegovog dosadašnjeg rada i zaključile koliko su im ukusi bliski.

Arhitektonski tim je za oboje zamislio ambijent iz bajke, u kojem će visoka estetika sijati na svakom uglu. Dakle, bravo! Vodio se pastelnim bojama, ali je od tada konačan rezultat pojačao sa još nekoliko pop tonova koji su uspjeli napraviti razliku.

Protagonisti su drvo koje je dominiralo većinom namještaja, kao i mermer koji vidimo po cijelom podu. Prisutnost ovo dvoje stvorila je luksuznu atmosferu, sa snažnim elementom bezvremenosti, koja postaje vidljiva gdje god čovjek skrene pažnju.

Ono što su vlasnici tražili je okruženje koje bi im svakodnevno pružalo neograničenu funkcionalnost, a istovremeno bi im podizalo raspoloženje. Mint zelena, narandžasta i bebi plava dominirale su gde god se skrene pažnja, dok je istovremeno ogroman akcenat stavljen na rasvetu, kao i na downlights.

Ista pažnja posvećena detaljima i ergonomskom dizajnu preovladava u kupatilu , ali i u WC-u, gdje su smjeli tonovi zauzeli svoje mjesto od zida do zida, sa smelim printovima. Nevjerovatno ažurirane linije nas impresioniraju i daju nam vrhunski izvor inspiracije.

Istovremeno, nismo mogli ne spomenuti postojanje sobnih biljaka, koje su na najprirodniji način prekrile prazne kutove i površine unutar kuće. Njihova uloga – osim estetike – ima veze sa čišćenjem zraka i pružanjem pozitivne energije.

Zaista je za divljenje način na koji su boje i razni građevinski materijali kombinovani jedni s drugima. Nevjerovatno svijetlo i izuzetno veselo okruženje, koje jasno dokazuje kako se i najmanji ravnodušni ugao može smatrati tako zanimljivim, samo uz nekoliko dodataka, koji, međutim, čine razliku.

GLOW