Kako pametno iskoristiti svaki kutak u hodniku

Kod uređenja doma, hodnik nam je često zadnji na pameti, što je možda i logično jer su nam potrebnije kuhinja ili kupatilo, ali ulazni prostor može biti vrlo koristan ako ga funkcionalno uredite.

Kompanija za opremanje i uređenje doma Chadwicks otkrila je za Huffington Post kako urediti hodnik i čime ga je najvažnije opremiti kako bi bio funkcionalan, a lijep.

Hodnik je prva prostorija koju će ugledati svaki gost, ali važnije od toga jest da ćete ga vi gledati svakoga dana i pritom koristiti. Osim što treba biti ugodan oku, hodnik ima i nekoliko važnih funkcija, a ako ga dobro iskoristite, može vam dobro poslužiti i rasteretiti ostale prostorije u stanu. U hodniku držimo svakodnevnu odjeću i obuću, ali i sezonske sitnice poput kišobrana, šalova, kapa i šešira. Svemu tome treba pronaći mjesto, a da se prostor ne zatrpa.

Funkcionalni namještaj

Osim što je svima važno da i hodnik bude uređen prema vlastitom stilu i da odražava karakter ukućana, kod uređenja posvetite pažnju namještaju.

Osim raznih kombinacija ormara, koje ćete u trgovinama pronaći kao namještaj za predsoblja, potrebno je pametno rasporediti manje komade. Želite li tako sto za odlaganje stvari, neka bude uži, a viši. Nema potrebe da bude kockastog oblika i tako bespotrebno zauzima prostor.

Takođe su popularne i klupe s košarama za stvari, baš zbog duguljastog oblika, a ujedno na njih možete sjesti dok se obuvate. Kao i kod ostalih prostorija, zidovi u hodniku idealni su za police, koje možete staviti malo više, tako da ne zaguše prostor.

Birate li set polica, na više dijelove stavite stvari koje ne koristite često, a na donje pregrade ono što vam treba svakoga dana. Pojedinačne police mogu ljepše izgledati ako na njih stavite kartonske ili pletene košare, a k tome će sve još izgledati urednije.

Izvor – tportal.hr