Idealne kombinacije boja

Kako je stigla 2022. godina, trendovi u uređenju interijera se nadograđuju i poprimaju drugačiji oblik – moderniji i prilagođen novom vremenu. Sada vidimo da jarke boje dominiraju u većini modernih kuća, nešto što će tokom godine biti gotovo imperativ za one koji vjerno prate promjene i trendove uređenja.

Kraljevsko plava i orhideja

Dvije takve svijetle boje kombinuju se i stvaraju prekrasan pop up efekat za ljubitelje maksimalizma! U vašem umu, tamnoplava sa ljubičastom se možda čini neumjesnom, ali u stvarnosti su to slične nijanse, koje se “vezuju” kao da su stvorene da budu zajedno. Bonus, idealno u kombinaciji sa metalnim elementima, a posebno sa zlatom i srebrom.

 

 

Tamno zelena i limeta

Zelena je jedan od obaveznih izbora u dekoraciji, a ove godine cijeli koncept postaje još zanimljiviji. Osim tamnih nijansi zelene, smatra se da je idealno uključiti limetu, dajući tako dimenziju i više interesa inače monotonom i zastarjelom ambijentu.

 

 

Crna i bijela

Nevjerovatno moderna i istovremeno klasična kombinacija, koja već nekoliko godina dominira na polju uređenja interijera. Ako ga niste isprobali, onda je 2022. godina koju vrijedi učiniti, sa sigurnošću da će se fantastično uklopiti u vaš lični prostor, bez obzira na stil dekoracije koji ste odabrali.

 

 

Pastelne boje u kombinaciji sa zlatnom

Pastelne boje postale su nova ljubav svih onih koji prate trendove u arhitekturi. U 2022. ostaju u centru pažnje i iznenađujuće su kombinovani sa metalik detaljima, a posebno sa zlatom. Usudite se stvoriti totalno pastelno okruženje, dajući dimenziju i glamurozni ton sa zlatnim detaljima koji će u potpunosti napraviti razliku u konačnom rezultatu.

 

 

Sivo plava i smeđa

Pa ipak, kafa se može kombinovati sa hladnijim nijansama, poput plave, a posebno sa sivim nijansama. Super izbor za vas koji tražite način da nadogradite najklasičniji namještaj vašeg doma, dajući mu moderan karakter i učinite ga mnogo zanimljivijim.