Kako napraviti vijenac od šišarki

Napravite vijenac od šišarki za svoja vrata i dajte svom prazničnom dekoru šumsku temu. Pogledajte korak po korakmkako to radi poznati cvjetni dizajner Judith Blacklock.

Želite znati kako napraviti vijenac od šišarki? Šišarke mogu biti povezane s Božićem, ali ovaj vijenac inspiriran šumom vodit će vas od jeseni do proljeća – jednostavno mijenjajte ukrase za novi izgled svake sezone. Međutim, vijenci od šišarki jedna su od naših omiljenih ideja za božićno ukrašavanje – prirodne, rustikalne teksture su šarmantne i savršene za bilo koji ambijent. Cvjetni dizajner i osnivačica škole cvijeća Judith Blacklock vodi vas kroz proces pravljenja vijenca od šišarki , od odabira savršenog šišarki do vrhunske mašne.

KAKO NAPRAVITI VIJENAC OD ŠIŠARKI

Kada su u pitanju ideje za božićni dekor na otvorenom , možete vidjeti kako je pravljenje vijenca od šišarki savršena ideja za božićno ukrašavanje vrata . Ili, ako želite promjenu od uobičajenih ideja za božićne vijence, ostavite lišće za svoj kamin i umjesto toga se odlučite za vijenac od borove šišarke za unutrašnju upotrebu. Dodajte vrpce, svečane ukrase i svjetla kako biste mu dali praznični štih.

A ako ne želite da ostavite svojim šišarkama njihovu prirodnu smeđu boju, obojite ih bijelom, srebrnom ili zlatnom bojom, a krajeve stavite ekološki šljokicama. Ako vam je preostalo, postoji mnogo drugih ideja za izradu šišarki kako biste unijeli rustikalni, domaći štih u vaš dekor, od plutajućih grana i lustera, do jednostavnih stolnih displeja i elegantnih vijenaca za omotavanje vaših stepenica ili trijema. Međutim, u nastavku ćemo vam pokazati kako da napravite vijenac od borove šiške.

 

Judith Blacklock/Future

 

Vaši sastojci se mogu razlikovati, ovisno o tome kako želite ukrasiti svoj vijenac od šišarki, ali ovo je ono što trebate imati za dizajn Judith Blacklock.

Trebat će vam:

Dugi jelovi češeri
Polistirenski prsten u odgovarajućoj veličini
Pištolj za vruće ljepilo i ljepilo
Mala količina baštenske mahovine
Umjetne bobice i zlatno obojene drvene zvijezde
Oko 2,5m satenske trake u boji po izboru
Žica za cvijeće

 

1. PRIPREMITE SVOJE ŠIŠARKE

 

Mint Images/Alamy

 

Postavite šišarke na suho mjesto i ostavite da se osuše. To sprječava ispuštanje bilo kakvog soka iz čunjeva koji bi mogao zamrljati vaše površine.Protresite šišarke i uklonite svu prljavštinu četkicom za zube.U ovoj fazi možete obojiti ili dodati šljokice svojim šišarkama ako želite više ‘odjeveni’ dizajn.

 

2. POČNITE LIJEPITI SVOJE ČUNJEVE I UKRASE

 

cottonbro/Pexels

 

Zalijepite čunjeve na prsten u krugovima, počevši od vanjskog perimetra. Šišarke bi trebale biti pričvršćeni nosom do repa jer imaju prepoznatljiv gornji i donji dio. Ponekad ćete možda morati prepoloviti konus kako biste uklopili prazninu. Sve dok je okrenut na isti način kao i ostali, dobro će se uklopiti. Zalijepite male komadiće zelene vrtne mahovine između praznina (pazite da je suha). Dodajte umjetne bobice i drvene zvijezde koristeći mrlje vrućeg ljepila.

 

3. UKRASITE SA TRAKOM

 

Alamy

Napravite vješanje s dužinom satenske vrpce. Napravite mašnu u obliku osmice ili koristite onaj koji je već gotov. Da biste napravili mašnu osmice, uzmite traku dužine oko 1m. Pronađite središnju tačku i prevucite krajeve preko, preko centra. Uzmite dužinu cvjećarske žice srednjeg prečnika i omotajte je oko sredine. Sekundarne petlje se mogu napraviti tako što se ima duža vrpca i tako što se prave dodatne petlje u sredini.

 

Judith Blacklock

 

Ako želite, možete mijenjati ukrase sa godišnjim dobima – odaberite narandžastu traku i dodajte suho cvijeće ili narandžaste pom pomove u jesen; ili pređite na roze i svježe zelene tonove u proljeće.

homesandgardens