Kako imati više mjesta u ormaru

Gotovo svaka žena sanja o velikom ormaru u kojem će svaka krpica biti na svom mjestu, ali činjenica je da se češće moramo snalaziti s puno manjim prostorom pa je zgodno napraviti bolji raspored i iskoristiti svaki centimetar kako treba.

Što prvo treba izbaciti

Većina nas čuva određenu odjeću i stvari jer mislimo da će nam jednom dobro doći ili ćemo primjerice smršavjeti pa ćemo opet stati u manje brojeve. Sve što više nije moderno, nismo jako dugo nosili ili je premalo bespotrebno zauzima mjesto u ormaru. Istina je da nas omiljena haljina ponekad može inspirisati da skinemo nekoliko kilograma, ali sve ostalo izbacite.

Kutije, navlake i razna pakiranja

Navlake za odjeću koju ste donijeli s kemijskog čišćenja, razne kutije i sitne stvari koje držite u ormaru, jer ste ih smjestili u njega dok ne nađete neko bolje mjesto, također treba izbaciti. Ono što vam ne treba bacite u smeće, a ono za što mislite da bi još poslužilo zaštitite i spremite u ostavu, na tavan ili u podrum.

Ne zaboravite mjesto na dnu

Ako su vam vješalice u gornjem dijelu ormara, to znači da ima mjestu na dnu, što može biti idealno za veće stvari poput rezervnih deka, posebno ako ih stavite u vreće iz kojih se istiskuje zrak pa će zauzimati manje mjesta. Da biste bolje iskoristili dno ormara, stvari na vješalicama sortirajte od kraćih prema dužima.

Vrata se takođe mogu iskoristiti

Ukoliko vam se sviđa malo kreativnog nereda, na vanjsku stranu vrata možete staviti simpatične ručkice ili samoljepljive vješalice pa ih iskoristiti za vješanje nakita, šalova ili šešira. S unutarnje strane možete staviti svega toga još više.

Izvor – tportal.hr