Nepravilnosti kao glavni adut predivnog stana u potkrovlju

Potkrovlja su obično izazov za uređenje zbog kosina, a kada imaju još nekih „nepravilnosti” velike su šanse da projekat uređenja krene u pogrešnom pravcu.

Zato vam želimo pokazati ovaj potkrovni stan, koji ima nekoliko arhitektonskih karakteristika koje u ovom slučaju nisu mane, nego su pretvorene u prednosti.

Lokacija – Skandinavija, očekivano!

3bb5ff3ee7ed706f8e57

Vlasnici su dvoetažni stan uređivali uz savjete stručnjaka – građevinara i dizajnera koji su im pomogli da dobiju udoban prostor prepun svjetla. Vještim korištenjem otvora i izborom boja na zidovima i namještaju, kao i tekstilu, to se uspjelo i postići.

bf5ae56c4dd2687838a8

Sobe i otvori nepravilnih oblika postali su adut stana, gotovo da nijedna prostorija kao ni prozor nisu isti. Ovo poigravanje oblicima i formom urodilo je ekstravagancijom koja se dobro uklopila u izraženi skandinavski dizajn.

lijep stan

U stanu je miks modernog minimalizma (kupatilo, plastična trpezarijska garnitura, crno-bijela kuhinja i rasvjeta, bijele komode i klub-stolići od pleksiglasa), industrijskog stila (cigle, metal, drvene grede na plafonu) i vintage (metalni ukrasi na zidu, vješalice, stolici, crni zidni ormar-polica).

kupatilo

334adc7e76b36ce4b468

9f5e162ad9e68504dee7

Neutralan izbor boja bijele, bež, sive i crne spriječio je da kombinacija ovih raznih stilova rezultuje napadnošću ili pretjerivanjem. Cijeli interijer odaje smirujući i profinjen utisak

4b48b1f1b2e6dbc3aae9

Zbog dimnjaka i ostalih specifičnosti, prostor nije mogao imati strogu pravougaonu formu, nego u nekim dijelovima zaobljenu i nepravilnu.

stan u potkrovlju

I posljednja atrakcija je galerija, odnosno druga etaža na kojoj se nalaze dvije male spavaće sobe s kupatilom. Galerija je posebna i zbog toga što su pod jedne od soba i jedan zid napravljeni sasvim ili djelomično od stakla.

galerija

d54763316202326e3217