Izuzetna kuća Gwyneth Paltrow u Montecitou

Dom Gwyneth Paltrow u Montecitu je nešto čime se vrijedi pozabaviti i što nas inspiriše da živimo mirnim životnim stilom. Ono što nas najviše uzbuđuje u ovom domu slavnih je njegov neidentifikovan karakter intenzivnih kontrasta. Kontrasti gracioznosti, veličine, jednostavnosti i složenosti. Kuće slavnih oduvijek su nam bili izvori inspiracije za uređenje naših domova i prostora. Od sofe do tepiha, raspoloženja i emocije koje donose ovi elementi definiraju najugodniji interijer koji smo ikada mogli vidjeti u domu slavnih.

 

architecturaldigest

 

architecturaldigest

 

Osim raskošnih komada namještaja i umjetničkih djela, cijeli ovaj dom Gwyneth Paltrow već je samo glavno umjetničko djelo.

Raskošni akt i bež sa elegantnim prugama zlata i mermera u fokusu definišu slatku i romantičnu spokoj dnevne sobe . Ovo je samo teaser jednog od prostranih i sanjivih rajskih domova Gwyneth Paltrow u Montecitu. Izbor eklektičnog i prijelaznog namještaja i elemenata kao što su samostojeći oniks šipka, rasvjetne instalacije i rasporedi koji naelektriziraju ljepotu plafona, te kolekcija neuporedivih ležaljki nešto je što svako želi doživjeti u životu.

Dom je napravljen od duše osim dizajnerskih elemenata koji čine cjelokupni vizualni aspekt. Postoji toliko mnogo novosti koje možete voljeti u ovom domu slavnih. Kuća je puna karikatura, karikatura jednostavno zamršenih šara. Dezeni i otisci se ne poklapaju jedni s drugima ako ih gledate pojedinačno. Nasuprot tome, kada se svi elementi postave jedni uz druge, to pretvara prostor u veličanstveno usklađeno utočište.

Dizajn ovog doma Gwyneth Paltrow formuliran je principima bezbroj elemenata dizajna. To ostaje da njeguje zdravlje uma, tijela i duha. Sigurno da je ovaj dom mnogo više od betonske konstrukcije. Dolazi sa dušom u kojoj je Paltrouova porodica podržana suštinom dizajna enterijera. Zajedno sa bezbroj elemenata je primjena čisto biološke i mimikrijske formulacije dizajna bez ikakvih kabana, znojnica, bez toksina i bez biljnih tehnologija.

Jednostavnu privlačnost ovog doma snažno podržavaju vitruvijanske proporcije i svete geometrijske asocijacije. To ga čini zdravim komadom arhitektonskog remek-djela. Arhitektonski detalji su definisani odgovarajućim izvođenjem wellnessa u svakom arhitektonskom elementu pre nego što se ugradi u kuću kao deo njene ukupne arhitektonske celine. Štaviše, vitalnost arhitektonske implementacije je susret sa iskustvom i emocijama doma.

Način na koji je “wellness by design” izveden u ovom blaženom utočištu je kombinacija uglađenih i uskih linija u crnoj boji dok su siluete i obrisi magično upotpunjeni prozračnim i prozračnim pristupima neutralnih i svijetlih elemenata. Gledajući u predsoblje i dnevnu sobu, crne uske linije integriraju oštriji fokus. Ovo stvara stabilne i uzemljujuće efekte vizuelnih atributa enterijera. Neutralni i svijetli elementi dizajna definiraju osjećaj domačnosti i udobnosti integrirajući mekoću i glatkoću karaktera.

architecturaldigest