Igra praktičnih i dekorativnih elemenata

Namještaj u dječjim sobama mora biti praktičan i siguran, ali za razliku od spavaćih soba odraslih, u dječjim sobama treba da ostane dovoljno praznog prostora za aktivnosti i igru. Ako imate dvoje ili više mališana, racionalno rješenje je krevet na sprat.

Prilikom uređenja enterijera, dječje sobe su jedne od najzahtjevnijih prostorija; potrebno je uskladiti želje djeteta s finansijskim mogućnostima i kvadraturom prostora. Ukoliko sobu dijele braća ili sestre, prostor se može maksimalno iskoristiti postavljanjem okvira kreveta jednog iznad drugog, odnosno krevetom na sprat

Odlična organizacija

Uz klasične samostojeće krevete na sprat, proteklih godina veliku popularnost stiču i multifunkcionalni komadi namještaja, koji uz krevete sadrže i radni sto, ormar i/ili police za knjige. Elementi koji su dotad zauzimali veći dio sobe, sada se nalaze na jednom mjestu, čime se preostali slobodni prostor može ekonomičnije iskoristiti, a sve sitnice će djetetu uvijek biti pri ruci.

fine-bunk-beds-for-adults-of-bedroom-hyder-studio-bunk-loft-bed

Do gornjeg kreveta obično vode male ljestve, iako na gornjem krevetu zbog sigurnosti ne bi trebalo da spavaju djeca mlađa od šest godina. Gornji krevet, takođe, mora biti ograđen zaštitnom ogradom kako dijete u snu ne bi palo. Poželjno je da je ograda postavljena sa svih strana, a ne samo sa bočnih. Takođe, kako bi ljestve po noći bile što vidljivije, u njihovoj blizini treba postaviti lampu ili neki drugi izvor svjetla.

bedroom-triple-white-wood-framed-color-bunk-beds-for-adults-and-white-wall-color-with-laminte-soft-brown-wood-flooring-color-also-pink-ceiling-color-cool-full-size-bunk-beds-for-adults-design-ide

Umjesto ljestava, pojedini kreveti na sprat imaju ugrađene stepenice, koje vrlo često služe i kao ladice, odnosno prostor za skladištenje igračaka, knjiga i drugih potrepština.

Krevete na sprat najbolje je kupovati pravljene po mjeri, na taj način dobićete kombinaciju elemenata (krevet, ormar, ladice) koji odgovaraju vašem djetetu.

Prostor za kreativnost

Mnogi modeli imaju pomične dijelove, pa se tako tokom dana, kad nisu u upotrebi, kreveti mogu jednostavno sklopiti. A, ukoliko na gornji krevet postavite konstrukciju sa platnom, dobićete pravi mali raj za vaše klince.

ikea-bunk-bed-instructions-Kids-Transitional-with-beige-carpet-bouncy-toy

Pored uštede prostora, kreveti na sprat mogu biti zanimljiv element uređenja dječje sobe. Bijela ili boja svijetlog hrasta su najzahvalnije nijanse za dječji namještaj jer se lako uklapaju u sve boje zidova i ostaju neutralne pored mnoštva živahnih elemenata koji su obično zastupljeni u dječjim sobama. Takođe, ostavljaju i mogućnost lakog mijenjanja izgleda cijele prostorije jednostavnom promjenom detalja ili boja zidova.

furniture-kids-bedroom-bedroom-teens-bedroom-exclusive-white-bunk-bed-with-white-mattress-and-pillow-also-exotic-wall-night-lamp-lovely-bunk-bed-designs-with-colorful-decor-and-unique-shape

bunk-bed_020215_01-800x635

susan-greenleaf-bunk-beds-lonny-magazine-remodelista

bedroom-impressive-white-bedroom-decoration-with-light-brown-wood-bunk-bed-along-with-solid-wood-dresser-and-white-animal-rug-beautiful-own-design-bunk-bed-for-your-bedroom-decoration