Osvježite svoju sofu pomoću jastuka

Volite kupovati jastuke, ali trebate pomoć oko kombinacija?

Želite da svoju dnevnu sobu osvježite bez trošenja budžeta? Mogli biste posegnuti za četkom ili preurediti namještaj, ali ako vam to zvuči kao veliki napor, ne bojte se. Imamo rješenje u obliku nekoliko jednostavnih, ali efektnih ideja za jastuke koje stavljamo na svoju omiljenu sofu.

Jastucima osiguravate da poboljšate već sjajan komad namještaja – i stvorite novi izgled na koji ćete biti ponosni. Jer, budimo iskreni, naše ideje za sofe za dnevnu sobu imaju mnogo koristi, tako da u potpunosti zaslužuju malo pomoći kada je u pitanju njihov izgled.Jastuci nisu tu samo za dekoraciju. Daleko od toga, oni će takođe povećati nivo udobnosti, bilo da je to tako što ćete ga zavući iza leđa ili nasloniti glavu na malo odspavane povremeno.

 

1.Dodajte boju i uzorak

Bilo da želite da budete veliki i hrabri, ili samo da unesete mali naglasak boje u svoj enterijer, jastuci su jednostavan način da to učinite. Potražite uzorke i boje koje će se uskladiti s vašim dekorom. Zabrinuti ste da bi sve moglo izgledati prezauzeto? Idite na neutralne ili jednobojne jastuke s uzorkom kako biste ih uparili s dizajnom jarkih boja, ili obrnuto, i dodajte neke neutralne da biste uravnotežili.

 

tunsmll.ml

 

2. Igrajte se teksturom

Variranje tekstura vaših jastuka stvara vizualnu poslasticu i prekrasan taktilni prikaz. Od svile i somota do pletiva, pamuka i krzna, odaberite kombinaciju materijala da biste postigli najbolje rezultate. Ako želite nešto zaista dirljivo, potražite jastuke s resicama, čupavim tkanjem ili somotom – teško ćete se zaustaviti da ih mazite svaki put kada sjednete!

 

chicagomag.com

 

3. Ažurirajte stare jastuke za sofu

Osim što će vaša sofa biti čista i puna, možete oživjeti postojeće jastuke. Ako su vaši jastuci za sofu još uvijek u dobrom stanju, ali ste umorni od dizajna ili boje, zašto ih sami ne biste pokušali ažurirati? Skinite navlaku, a zatim prišijte perle, zakrpu ili čak dizajn od tkanine kako biste mu dali novi izgled. Alternativno, možete pokušati promijeniti boju bojom za tkaninu.

 

dominica.desertcart.com

4. Eksperimentirajte s oblikom

ako odabir jastuka iste veličine i oblika nudi uredan izgled, ako više volite nešto eklektičnije s opuštenim osjećajem, vrijedi ga malo promijeniti kada su u pitanju ideje jastuka za sofu. Možete kombinovati velike jastuke straga, s okruglim ili dugačkim pravokutnim jastukom sprijeda za varijacije.