Hrabra modularna sjedala

Multidisciplinarni dizajner Khaled El Mays kreirao je instalaciju u nadrealnom psihodeličnom stilu u galeriji Nilufar za milansku sedmicu dizajna, koja se sastoji od modularnih sjedišta.

Izložena u milanskoj galeriji Nilufar, dvosobna instalacija sadrži veliki mural sa onostranim prizorom koji uključuje dvosmislenu arhitekturu i bezlične figure.

El Mays je u jednu od prostorija postavio skup jednako živopisnih, zakrivljenih modularnih sjedišta, koje su iteracije u psihodeličnom stilu njegove postojeće serije sedišta Flora. Neki od namještaja bili su izloženi na svijetlim tepisima s uzorcima koji su već bili postavljeni u galeriji, ali dodaju hrabrom izgledu instalacije.

Neobična lampa “Medusa” sa osam raširenih lampi, ili “glava”, postavljena je uz sofe. Projekat je psihodelični pogled na to kako su se proporcije Flore deformisale. El Mays je uzeo tragove sa slike sofe s uzorkom iz 1970-ih kada je kreirao šarenu presvlaku sedišta, koja je lanena viskoza sa digitalno štampanim dizajnom.

Druga soba uključuje ležaljku od zelenog velura, smeđu klupsku stolicu odjevenu u čupave kožne rese i lukovičastu drvenu podnu lampu sa odgovarajućim resicama.Oba prostora definisana su neobičnim proporcijama koje podstiču posetioce da razigrano povežu fantaziju i stvarnost.