Impresivan dom inspirisan portretom legendarnog umjetnika – DEJVIDA BOUVIJA

Arhitektonski studio Owl Design ističe se modernom estetikom koju otkriva u svakom prostoru koji dizajnira.

Pop kultura je najveći izvor inspiracije za dizajnere koji su nedavno kreirali impresivan stan u britanskoj prestonici, koja je oličenje optimizma i elegancije. Kuća je građena 80-ih godina i njeni vlasnici su željeli da daju “živost” i u najmanjem uglu. Tako je zasnovan postojeći raspored uz dodatak modernih detalja koji su dramatično nadogradili sve prostore.

 

Primećujemo da su pastelne boje protagonisti i daju notu svježine cijelom rezultatu. Ova paleta se savršeno “vezuje” sa svim ostalim nijansama, a posebno sa bezvremenskom i elegantnom bijelom. Svi djelovi kuće dokazuju koliko jedinstveni različiti tonovi mogu da se kombinuju jedni sa drugima, kao što je hladna siva zajedno sa zemljanom bež i svjetlo žutom. Isto važi i za smjelu crnu, sa veoma svetlom nijansom braon, ali i sa ljubičasto-crvenom u pojedinim detaljima.

Uprkos činjenici da je umjetnost protagonista, a modni dodiri daju boju i dimenziju, primjećujemo da je osjećaj harmonije snažno obezbjeđen, u bilo kojoj tački, gdje god da pogledate. Ništa suvišno u krajnjem rezultatu, već naprotiv, sve se nevjerovatno povezuje. Najvažniji vrhunac ove kuće je činjenica da su arhitekte inspiraciju crpjele iz legendarnog Dejvida Bouvija, tačnije iz njegovog popularnog portreta koji je ušao u istoriju. Boje slike koja se nalazi u jednom od hodnika kuće, paleta je na kojoj je zasnovan cjelli dizajn stana.

Knjige, svjećnjaci i impresivni ćilimi koji su zauzeli svoje mjjjjesto na stolovima, podu i drugim površinama daju posebnu notu luksuza. Takođe. u domu dominiraju moderne linije, geometrija i apstraktni obrasci koji nadograđuju konačni rezultat počevši od ulaza u kuću do spavaćih soba i kupatila.

Kao bonus ove kuće, moglo bi se reći da je to njena privilegovana lokacija, u samom srcu Londona. Na ovaj način vlasnici ove kuće imaju koristi i imaju mogućnost da budu na pješačkoj udaljenosti od svog radnog okruženja.