FUORIPISTA – pametni bicikl za vježbanje od drveta i stakla

Italijanski brend opreme za biciklizam Elite sarađivao je sa kompanijom Adriano Design na kreiranju pametnog bicikla za vježbanje od drveta i stakla kako bi se izbegao utilitarni izgled povezan sa tradicionalnom sportskom opremom.

Bicikl Fuoripista kombinuje napredne tehničke karakteristike, kao što je mogućnost treniranja sa virtuelnim trenerom i vožnje pravim stazama preko pametnog ekrana, sa prefinjenom konstrukcijom koja se neprimjetno uklapa u moderno kućno okruženje.

 

 

 

„Fuoripista bicikl govori novim jezikom zdravlja i vježbanja, ubacujući vrjednosti performansi u sofisticirani pristup dizajna sa snažnom estetskom privlačnošću“, rekao je brend Elite u saopštenju.

Studio Adriano Design sa sjedištem u Torinu je angažovan da napravi dizajn koji izgleda bliže luksuznom predmetu nameštaja nego biciklu za treniranje korišćenjem vrhunskih, održivih materijala.

Težak 15 kilograma, sa 50 centimetara u prečniku, bicikl je izrađen od kaljenog višeslojnog stakla. Za ram je korišćeno puno bukovo drvo sa vodootpornim premazom, dok su strukturni i funkcionalni detalji poput poluga, dugmadi i pedala izrađeni od aluminijuma ili nerđajućeg čelika. Upravljač i sedlo su presvučeni mekom kožom i mogu se podesiti po visini kako bi se obezbjedilo pravilno držanje tokom treninga.

 

Fuoripista Bike, koji su testirali profesionalni sportisti, može da prati podatke o performansama korisnika, kao i da ih poveže sa širom onlajn zajednicom radi motivacije i podrške. Inače, Fuoripista je prvo izdanje Elite brenda kreirano u saradnji sa Adriano Design. Brend se nada da će u budućnosti ponuditi nekonvencionalan pogled na sportsku opremu kreiranjem elegantnih proizvoda koji se uklapaju u naš svakodnevni život.