Eko-kapsula: Samoodrživa vikendica koja stane bilo gdje

Pametni, samoodrživi mikro-dom koji iskorištava solarnu i energiju vjetra. To je Ecocapsule, odnosno eko kapsula koja se proizvodi ne tako daleko od nas, u Slovačkoj. Eko kapsula omogućuje vam da ostanete na udaljenim mjestima, bez infrastrukture, s luksuzom kao u hotelskoj sobi.

Može služiti kao mjesto za odmor, pop-up hotel, karavan, mobilni ured, stanica za istraživanje, dom… Što god želite da bude.

“Stvorili smo proizvod da bude koliko je moguće samoodrživ, praktičan i funkcionalan. Pridružite nam se u mijenjaju svijeta – počevši sa svojim”, poručili su iz firme koja je lansirala Eko kapsulu na tržište.

Na kapsulu su instalirane visoko učinkovite solarne ćelije kako bi se maksimizirala proizvodnja energije. Vjetroturbina je izrazito tiha, a proizvodi do 750 vata energije tijekom dana i noći, odnosno može proizvoditi struju 24 sata dnevno. Teleskopska drška, na koju je vjetroturbina smještena, se može lako presavinuti za lakši transport.

Jedinstveni oblik Eko kapsule ne samo da smanjuje gubitke topline, već osigurava i vodu. Na svojoj površini skuplja vodu u spremnik i filtrira ju prema potrebi.

Unutra je krevet, prostor za rad, mala kuhinja i kupatilo, a kako sve to izgleda pogledajte u fotogaleriji.

U prvoj godini proizvedeno je tek 50 Eko kapsula, a cijena im je 79 hiljada eura, a rezervirati je možete s 2000 eura pologa. Za drugo izdanje eko kapsule proizvođač garantuje manju cijenu (koja još nije formirana), a rezervacije se primaju već sada, a iznose 300 eura.

(punkufer.hr)