Diptyque predstavlja novu kolekciju svijeća “Unleash The Rose”

Zimska sezona je rezervisana za tople arome cimeta, bora, vanilije koje čine da se osjećamo prijatnije u svojim domovima. 

Međutim, novu godinu je brend Diptyque proslavio lansiranjem nove kolekcije mirisnih svijeća koje će unijeti dah proljeća i svježine u vaš dom. Složićemo se da ne postaje klasičniji od mirisa ruže, ali Diptique najnovija kolekcija „Unleash The Rose“ predstavlja bezvremenski cvijet u potpuno novom svjetlu.

U čast parfema Eau Rose EDT, infuzije ruža damascena i centifolia, kolekcija ograničenog izdanja je tu da pruži nove mirise za „ružičastu“ novu godinu. Eau Rose EDT koji je sada dostupan u ekskluzivnoj ukrasnoj bočici od 100 ml, a predstavljene su i četiri mirisne svijeće.Zahvaljujući novoj metodi ekstrakcije, ovaj bujni buket ruža hvata voćne akcente ličija, zajedno sa neočekivanim nagovještajima biljne artičoke i kamilice sa medom koja pojačava cvjetni intenzitet parfema.

Svaka od divnih mirisnih svijeća otkriva malo poznati mirisni aspekt ruže. Predstavljene u staklenim posudama ukrašenim grafičkim ilustracijama koje predstavljaju svaku aromu, svijeće se mogu zapaliti same ili sve zajedno kako bi se ponovo stvorio bujni i prelijepi mirisni buket, koji je osmislio umjetnik i poznati cvjećar Moris Haris.

Svijeća Rose dolaze u predivnoj staklenoj posudi koja će posebno oduševiti kolekcionare.

Kolekcija je dopunjena svijećama

– Artichaut (artičoka), ekskluzivni buket koji je cvjetan, zelen i protkan nježnim akordom irisa

– Camomille (kamilica) medena infuzija pojačana svežim praškastim listovima ljubičice

– Litchi (liči) koji je istovremeno voćan, pikantan i cvjetan.

Ograničena kolekcija „Unleash The Rose“ sada je dostupna u Diptique buticima i na sajtu brenda.