UniCredit donacija Centru za održivi razvoj i ekologiju “CORIE” Trebinje

UniCredit Bank Banja Luka, uz podršku Unicredit Fondacije, direktno će podržati učešće više od 400 djece iz osnovnih škola sa područja grada Trebinja i Hercegovine, u projektu “Upoznavanje djece o važnosti očuvanja životne sredine”, u realizaciji Centra za održivi razvoj i ekologiju “CORIE” Trebinje.

Putem javnog poziva “Podrška djetinstvu”, UniCredit Fondacija ove godine podržaće nekoliko neprofitnih organizacija iz Republike Srpske dodjelom bespovratnih sredstava za projekte koji imaju za cilj unapređenje uslova života za djecu i mlade širom BiH. Centar za održivi razvoj i ekologiju “CORIE” je jedna od organizacija čiji projekat će biti realizovan uz pomoć donatorskog granta UniCredit Fondacije.

Presjednik Uprave UniCredit Bank Banja Luka, Gordan Pehar, ovim povodom je izjavio: “Posvećeni smo aktivnostima bankarstva sa društvenim uticajem, pružajući podršku osjetljivim kategorijama društva, kao i strategiji odgovornog poslovanja, u skladu sa načelima ekološkog, društvenog i korporativnog upravljanja UniCredita. Imamo obavezu i odgovornost da novim generacijama, već od najranijeg uzrasta, pružimo priliku da vode brigu o sredini u kojoj žive te da na taj način zajedno gradimo put ka budućnosti podržavajući važne projekte, naše klijente, sugrađane i zajednicu u kojoj živimo i radimo”.

“Zaista smo zahvalni te nam je izuzetno drago da je naš projekat prepoznat od strane UniCredit banke Banja Luka i UniCredit Fondacije i da ćemo imati priliku da podignemo svijest kod djece osnovnoškolskog uzrasta o važnosti očuvanja sredine u kojoj živimo i odgovornosti koju svako od nas, pa i oni kao, najmlađi članovi našeg društva, trebaju imati.  Kroz projekat ćemo ih učiti i o posljedicama zagađenja prirode, primarno voda, te racionalnom korištenju prirodnih resursa”, izjavio je Predsjednik Centra za održivi razvoj i ekologiju “CORIE”, Aleksandar Vukanović.

UniCredit Bank Banja Luka posvećena je osnaživanju zajednica u kojima posluje, a ovo je samo jedna od inicijativa koje Banka podržava, kako bi podstakla svakog pojedinca da sa pažnjom i odgovornošću brine o ograničenim prirodnim resursima koji su nam dati na korištenje.