Prva “pametna” posteljina

U navali svih “pametnih” uređaja našla se i prva posteljina pod nazivom “Lunasleep”. U pitanju je pokrivač koji ima senzore koji prate u kojoj ste fazi sna, kako dišete, broj otkucaja vašeg srca, ali mjeri i temperaturu i jačinu svjetlosti u sobi.

Zahvaljujući svim tim podacima, ova posteljina će se zagrijati na temperaturu koju vi odredite, a za duple krevete je moguće čak i podešavanje dvije zasebne zone za grijanje. Pokrivač ima čak i mikrofon koji prati da li hrčete, a preko WiFi-a se povezuje s telefonom i preko aplikacije za iOS ili Android se može upravljati svim parametrima, a mogućnosti su mnogobrojne. Baš kao i u slučaju prvog “pametnog” kreveta na tržištu.

“Luna” prekrivač je zasnovan na otvorenoj tehnologiji zbog lakšeg povezivanja sa drugim “pametnim” uređajima, pa se tako može automatski povezati s osvjetljenjem, klima-uređajima, televizorom ili muzičkim uređajima i podesiti parametre koji vam najviše odgovaraju da bi vam obezbijedili idealnu atmosferu za odmor. Sličan koncept već je viđen kod najluksuznijeg kreveta na svijetu.

I to nije sve. Prekrivač je moguće programirati tako da svaki put kada legnete dodatno provjeri da li su zaključana ulazna vrata, a kada se probudite da se, primjera radi, aktivira aparat za kafu.
Cijena ovog fantastičnog prekrivača kreće se od 235 dolara.