Mermer je ovaj prostor učinio veličanstvenim

Već smo više puta spominjali veliki povratak popularnost mermera u enterijeru, a ovo je jedan od enterijera sa najljepšom upotrebom ovog materijala koji smo vidjeli u posljednje vrijeme.

Mermer je prilično “napadan” materijal, on ne ostaje neprimjećen. S obzirom da je to materijal bogatih i luksuznih prostora s njegovom upotrebom se često pretjera, što naravno završi kontraefektom.

Međutim, gledajući ove fotografije imamo utisak da je izvršena “invazija mermerom” u ovom restoranu, ali u ovom slučaju to izgleda jako atraktivno.

mermer

Ovdje je zapravo riječ o pravoj arhitektonskoj transformaciji. Riječ je o garaži koja je prenamijenjena u luksuzan i raskošno uređen restoran imena Romola, a koji se nalazi u Madridu.

romola

Pored mermor, u prostoru dominira jarka zelena nijansa te jednako jarki popratni tonovi. Iako na prvu djeluje pomalo kao kakav “koloritni haos”, restoran u enterijerskom smislu ostavlja utisak veličanstvenosti.

ramola restoran

Jedan dio restorana čini i caffe bar. Upečatljive su i viseće biljke sa plafona, kao i ostatak flore koja se savršeno uklopila u preostalo dominantno kolorističko, već spomenuto, zelenilo.

romola-andrés-jaque-designboom-600