Cvjetna kuća u Singapuru

Dašak ćudljivog duha u stilu Mary Poppins može se osjetiti čak i sa ulaza u ovu samostojeću kuću u Singapuru. Zavjese s resicama uokviruju prostor pored bazena, gdje par fotelja s tropskim uzorkom ukrašavaju dvorište, na vrhu sa prugastim jastucima koji zadirkuju druga iznenađenja koja dolaze. Kada zakoračite u dom  slijedi još čudesnih prizora: divna mješavina botaničkih uzoraka zauzima dnevni boravak i šarena kuhinja  italijanske modne kuće Dolce & Gabbana.

 

tatlerasia.com

 

U ovom domu, koje je izradila interdisciplinarna firma Design Intervention, sa sjedištem u Singapuru, svakako ima mnogo toga za oko. U stvari, studio je dizajnirao originalnu kuću za njihovu bivšu koleginicu ,dizajnerku Wendy Smith, prije samo nekoliko godina. Nakon što se Smith ranije ove godine preselila u Južnu Afriku, imanje je sretno kupila kineska porodica koja je već obožavala rad firme; angažovali su Design Intervention da ažuriraju interijere kako bi odgovarali njihovim potrebama.

Dnevni boravak je pod dubokim uticajem engleskog stila seoske kuće. Ova estetika obuhvata eklektičan spoj starog i novog kombinirajući rustične uticaje i komade u vintage stilu sa savremenim dizajnom koji cjelokupni izgled održava svježim i modernim.

U dnevnom boravku je starinski namještaj porijeklom iz Italije i Velike Britanije, pomiješan s komadima po narudžbi koje je Design Intervention posebno kreirao kako bi pružio životni izgled.I sve podsjeća na scene iz Diznijevog filma i Meri Popins .

 

tatlerasia.com

 

Bogat niz cvjetnih zidnih obloga i tapacirunga unosi ambijent nalik vrtu u dnevnu sobu, dok slavi ležerni ritual popodnevnog čaja u engleskom stilu. Međuspratni nivo, koji služi kao posebna čajna soba, prati sličnu botaničku temu dok zaigrano nosi kredence postavki iz Netflixove drame Bridgerton.

tatlerasia.com

 

tatlerasia.com

Glavna spavaća soba sa jednakim guštom prihvata botaničku temu; njegova elegantna mješavina cvjetnih i slikovitih pejzažnih zidnih obloga prenosi vlasnike kuća u daleke zemlje.Glavno kupatilo sadrži prostor za tuširanje s ukrasnim okvirom koji uzima trag iz ukrašenih kaveza za ptice, dodajući element fantazije u prostor.

 

tatlerasia.com

Za ostale dijelove kuće, tim je tražio inspiraciju na sunčanim plažama Mediterana, zajedno sa pustinjskim šatorima i tržnicama Maroka. U kuhinji, u kojoj dominiraju mediteranski utjicaji prepoznatljivog stila Dolce & Gabbana, odabrane su svjetlije boje za namještaj kako bi se stvorila živa i društvena atmosfera.

 

 

tatlerasia.com

 

tatlerasia.com

 

tatlerasia.com

 

tatlerasia.com

 

tatlerasia.com

 

tatlerasia.com

 

tatlerasia.com

Afrički uticaji stvaraju živahno okruženje u ostalim prostorijama na spratu. Dječja soba je  sa živopisnim tapetama, prostrano potkrovlje je još jedno čudesno područje koje ima temu pod uticajem Maroka. Poseduje ambijent nalik šatoru, sa prljavo bijelim tkaninama koje prekrivaju zidove i plafon koji vitlaju na vetru. Zemljani tonovi na drvenom namještaju upućuju na saharske dine i pustinjski život.

Tatler