Čokoladno zadovoljstvo kao simbol ljubavi

Koliko god mi to negirali, Valentinovo je dan u kojem većina žena i muškaraca očekuju romantično i zabavno druženje s voljenom osobom, ali i super poklon. Ako nemate pojma šta biste kupili ove godine voljenoj osobi, preporučujemo čokoladu – poklon koji je univerzalan, i za muškarce i za žene, i za one koji su dugo u vezi i za one koji su tek stupili u istu. Slatkom čokoladnom grijehu rijetko ko može odoljeti, kažu da je analgetik za žene i afrodizijak za muškarce.

Ako mislite da čokoladna bombonjera nije dovoljno vrijedan poklon, znajte da čokolada kao poklon znači da vas partner doživljava kao nekoga ko mu je veoma drag i s kime želi produbiti svoj odnos.

Čokolada kao nepravaziđen poklon takav status nema samo zbog okusa, nego i izuzetne estetike i vizuelnog doživljaja koji je prate. Čokolade su danas prava slatka umjetnička dela, ručno izrađena od strane vrhunskih poslastičara. Ako su pritom pakovane u dekorativna kutija, pažljivo i detaljno osmišljene i izrađene, prava čokolada je poklon prigodan skoro svim svečanim i posebnim situacijama.

Zato vam donosimo nekoliko zanimljivih priča o poznatim brendovima čokolade, a kada se približi Valentinovo izaberite onu čokoladu koja će ukusom, oblikom, izradom i pakovanjem najbolje reći voljenoj osobi koliko vam znači.

Luksuzne francuske čokolade

“zChocolat” je francuski brend, poznat po svojim predivnim premium čokoladama i modernom i prefinjenom pakovanju… Ovaj brend čokoladama daje interesantan izgled, dok je svaki ukus individualno numerisan na samoj čokoladi. Ukusi su tipično francuski sa dosta varijacija pralina.

“zChocolat” brend posvećen je uzdizanju umjetnosti darivanja poklona, kao novog nivoa lične ekspresije – sa dosta mašte, inteligencije i elegancije. Poznati su i po svom modernom pakovanju, kako se njihove čokolade distribuiraju širom svijeta u čvrstim kutijama od mahagonija, u različitim veličinama.

SANYO DIGITAL CAMERA

Njihov bestseller su čokoladice u obliku srcu iz posebnih kolekcija posvećenih upravo danu ljubavi. Kutiju s ovim čokoladicama možete naručiti za voljenu osobu, a ako stigne prije 14. februara na njoj će biti naznačano “otvoriti na Valentinovo”.

Savršene Marcolinijeve kreacije

Jedan od najboljih čoko-majstora svih vremena Pierre Marcolini je Belgijanac italijanskog porijekla. Inače je obučeni pekar i kuvar čokolade koji je osvojio nekoliko titula prvaka i otvorio niz veoma uspješnih poslastičarnica koje nose njegovo ime, u Briselu, Parizu, Londonu, Tokiju…

31-e1366705113422

Cilj Pierrea Marcolinija je da donese svijetu savršenstvo kada je u pitanju luksuzna čokolada. Da bi to ispunio, on putuje po svijetu i traži rijetka i dragocjena sjemena koja se zatim obrađuju u radionicama i stvaraju najfinije čokolade.

Luksuzna čokoladica ovog umjetnika nije teža od šest grama. Putujući po mjestima kao što su Madagaskar, Triniti ostrva, Latinska Amerika i Meksiko, prikuplja najbolja sjemena kakaoa koja su specifične samo za te regione. Zahvaljujući originalnim aromama čokolade, stvara neprevaziđene ukuse. Pierre vjeruje da se tajna luksuzne čokolade krije u premazima koje sam stvara upotrebom najkvalitetnijih sastojaka.

Pierre04

Ako se nađete u nekoj od evropskih metropola, potražite Marcolinijevu prodavnicu čokolade i imaćete savršen poklon za voljenu osobu.

Umjetničke kolekcije Tatiane Sanchez

Tatiana Sanchez svoju karijeru započela je kao juvelir i dizajner unikatnog nakita. Tokom 2012. godine odlučila je da osnuje svoju kompaniju, koja bi u početku kreirala širok opseg predivnih i unikatnih poklona.

Prvi proizvod koji je lansiran s imenom novog brenda, bila je kolekcija velikih okruglih balona, koje su kupci dobijali s prilagođenim čestitkama i karticama. Potom, u saradnji sa Jorgeom Lladeralom, jednim od najpoznatijih čokolatijera Meksika, uspostavlja saradnju koja je rezultirala “Polloc” kolekcijom, koja je ime dobila po poznatom američkom slikaru, koji je poznat po apstraktnoj prirodi svojih radova.

Unelefante-Chocolate-Packaging-Mexico-10

Čokolade koje su njih dvoje proizvodili sadržavale su 54% visokokvalitetnog kakaoa, kao i ručno obojeni čokoladni kakao puter, u stilu koji podsjeća na radove Jacksona Pollocka.

Potom je došla serija “El Jardin Secreto”, koja predstavlja ženstvene čokoladice, s kristalizovanim laticama cvijeća, kardamomom, kao i komadićima suvih pomorandži i pistaćima. A “Unelefante” kolekcija je čisto meksička, inspirisana kulturom te zemlje.

original_valentine-s-day-chocolate-gift-set