Četiri moćne jednobojne kuhinje

Kako postoji nebrojeno mogućnosti za uređenje kuhinje, postoji i mnoštvo načina na koji kuhinja može biti ukras doma. Iako je na prvom mjestu funkcionalnost, to ne znači da ona ne može biti svojevrsni ukras u enterijeru, kao što je nakit na osobi.

Kada je riječ o trendovima u dizajnu kuhinja, jedan od najvećih je kombinovanje boja za kuhinjske elemente. Međutim, ovdje smo izvukli nekoliko primjera fantastičnih kuhinja uređenih uglavnom u jednoj upečatljivoj boji.

Kuhinja zaista može moćno izgledati ako njome dominira jedna boja, i na elementima i na zidovima. Inače, ovakvo slaganje elemenata iste boje savjetuje se u opremanju manjih prostora kako bi djelovali što rasterećenije. S obzirom da su sve ove kuhinje minimalističkog dizajna to im daje još veći utisak elegancije i prozračnosti.

Luksuz koji to nije

Iako na prvi pogled djeluje luksuzno, ova je zapravo IKEA kuhinja, ali jesto dorađena tako što su vrata donjih ormarića zamijenjena mesinganim. Na zidovima je nijansa žute boje, ali se odlično stopila sa kuhinjom.

Upečatljiva zelena kuhinja

Možda pastelne još dominiraju, ali zelena ih svakako stiže, i to smaragdna. Ova kuhinja je definitivno za pamćenje. Smaragdno zelena se odlično uklopila sa prirodnom bojom drveta na pojedinim elemetima čime je razbijen monotoni efekat.

Sjajna žuta

Ovo je sigurno jedan ekstremniji primjer slaganja ton na ton, ali u ovom slučaju odličan izbor. Ovaj stan se nalazi u suterenu, što znači da nema pregršt prirodne svjetlosti, a ovakva kuhinja u prostoriji bez prozora sigurno pomaže.

Moćna plava za modernu garsonjeru

U ovoj garsonjeri u istoj ravni se nalaze ormari, kuhinja i kupatilska vrata, a kako bi prostor djelovao što urednije i monolitnije, izbor je takođe popularna plava boja koja je sve povezala u jedinstvenu sjelinu. Plavi detalji se provlače i kroz ostatak stana.

Mint zelena za eleganciju i smirenje

Kao što smo rekli, bez pastelnih (još) ne ide. Iako su zidovi za par nijansi svjetliji od kuhinjskih ormarića, a tu su i dva konstrasta na podu i kuhinjskom zidu, mint zelena boja donijela je ovoj kuhinji eleganciju i efekat spokojnog ambijenta.