Čarolija od stakla

Italijanska kompanija IVV, odnosno “Industria Vetraria Valdernese”, osnovana je 1952. godine od strane majstora staklara. Tokom godina postala je vodeća kompanija za proizvode od ručno duvanog stakla. Oni kombinuju inovativno istraživanje, dizajn, tradicionalne umjetničke tehnike i kontrolne procese, kako bi kreirali staklene predmete sa sasvim novim stilom koji krase trpezarijski sto, ali i sam prostor u kojem se nalaze.

Od početka, odnosno osnivanja kompanije, IVV bio je duboko posvećen društvenim i etičkim vrijednostima, pa tako oni štite našu prirodnu okolinu, dok kreiraju predmete koji u domove unose dah sreće i zadovoljstva.

Budućnost IVV brenda potiče od daha njihovih glavnih majstora, koji imaju jedan životni vijek iskustva, i tako modeluju staklo. Oni kreiraju najbitnije elemente koji se koriste za proizvodnju, koji nam daju mogućnost sakupljanja energije unutar beskrajne želje za napredovanjem.

immagine_20150629165556 - Copy

Zanatlije su te koje predmetima daju poseban karakter. Ručnom obradom stvaraju formu ispunjenu svjetlošću i energijom koju samo strast zanatlije i umjetnika može stvoriti, a sitni detalji ih čine posebnim i prepoznatljivim.
Jesen je vrijeme predstavljanja novih kolekcija, a IVV brend je predstavio svoje novitete, inspirisane toskanskim korijenima, a koji potvrđuju kvalitet “Made in Italy” proizvoda…

AMB_MULTICOLOR_2 - Copy

Dragocjeni komadi dekora, nježni oblici i blistave boje obogaćuju njihove prestižne predmete od stakla, kreirajući dekoraciju koja se izdvaja po svom nepogrešivom stilu i eleganciji.

GRUP_CUPIDO_1 - Copy

“Floreal” linija je njihov sasvim novi koncept i pravac razvoja, a predstavlja kolekciju staklenih predmeta koji su dekorisani delikatnom teksturom koja nas podsjeća na italijansku čipku. Cvjetno tkani šabloni krase prostor dnevnog boravka, odnosno mjesto kome je potrebno najviše dekora i blistavih elemenata u bojama jeseni. Ova linija se sastoji od centralnog ukrasa, dvije saksije različitih veličina, stone lampe i raspršivača.

AMB_MULTICOLOR_3 - Copy

Dekor sa efektom ogledala kombinovan je sa srebrnim, zlatnim i crvenim akcentima. Njihova “Multicolor” linija je zaista kultni proizvod, a sada je obogaćena inovativnim elementima koji daju karakter prostoru, ali imaju i svoju upotrebnu svrhu.

immagine_20150629155537

Set noćne flaše i čaše ovog brenda predstavlja nam ekstenziju već kompleksne i svestrane kolekcije. Noćni set nije okarakterisan samo jakim bojama, već i superiornim kvalitetom stakla koje je korišćeno u izradi i originalnim oblicima. Predstavljen je u transparentnoj ili dvobojnoj verziji s nijansama ametista i tirkiza ili jantara i kiselozelene.

MACRO_MULTICOLOR_3