Brooke Shields je prodala svoju vikendicu Pacific Palisades za 7,4 miliona dolara

Glumica Brooke Shields i njen suprug scenarista Chris Henchy upravo su prodali svoj dom u Pacific Palisadesu za 7,4 miliona dolara.

Nekretnina – koja gleda na planine Santa Monica – odaje počast tradicionalnom SoCal stilu kroz svoje karakteristike u stilu planinske kuće i rustičnih interijera. Sa svojim prestižnim poštanskim brojem, pogledom na Pacifik i šik dekorom u kombinaciji, imanje Brooke Shields jedno je od najotmjenijih imanja u Kaliforniji – i jedno od najboljih domova na svijetu.

Bivša kuća para prostire se na pola hektara kalifornijske Rivijere.  Fasada liči na kabinu i  pokazuje prikladnu planinsku estetiku  sa tradicionalnim prednjim trijemom. Eksterijeri odgovaraju lokaciji kao i  unutrašnjost kuće. Ovaj dom je lavirint interijera nadahnutih rustikalnim stilom – od kojih se mnogi igraju u stambenom prostoru od 5.300 kvadratnih stopa.

 

Bijele arhitektonske karakteristike stoje kao oštar kontrast između tamnog parketa i boja kanjona koji okružuje životni prostor. Ovaj kontrast se nastavlja u idejama boja gurmanske kuhinje , gdje je Brooke Shields odabrala ormare s bijelim frontama i kuhinjsko ostrvo s mramornim vrhom kako bi stvorila kompoziciju sa stolicama i podom tamnih nijansi. Na spratu se nalazi terasa sa koje se pruža pogled na kalifornijske planine  i deluje kao savršen prostor za zabavu (izvan velike trpezarije, naravno). Iza bijelo obojenog stepeništa, gornji nivo zadržava elegantan izgled kabine sa svojom suptilnom školjkom drvene nijanse koja djeluje kao platno za prostirke s uzorcima i smjele ideje za osvjetljenje , koje se prvenstveno vide kroz viseći luster.