Brendovi Swarovski i Rosenthal kreiraju kolekciju posuđa

Đovana Engelbert, umjetnička direktorka kuće, predstavlja kolekciju koju će voljeti ljubitelji dizajna.

Saradnje iz oblasti dizajna ne prestaju da nas iznenađuju, jer veliki brendovi neprestano udružuju snage kako bi kreirali kolekcije koje plene svojom ljepotom. Kada dve kuće sa različitom filozofijom dizajna nađu zajednički jezik, onda je svaka kolekcija dio jedinstvene kombinacije koja na kraju postaje sastavni dio svakog modernog doma.

Novosti o dizajnu upotpunjene su saradnjom između brendova Swarovski i Rosenthal, koji zajedno kreiraju kolekciju posuđa, za koju se očekuje da će biti dostupna 27. juna na swarovski.com. Umjetnička direktorka brenda Swarovski, Đovana Engelbert, sarađivala je sa poznatim brendom keramike, a prve fotografije dokazuju da je riječ o seriji prefinjenog posuđa koje na najelegantniji način kombinuje identitet oba brenda.

Porcelanske zanatlije su se pobrinule da kreiraju uzbudljive setove za čaj i espreso, koji se sastoje od luksuznih detalja Swarovski kristala u plavoj, zelenoj, žutoj i roze boji. Kolekcija se zove Signum i predstavlja nevjerovatnu mješavinu klasičnog Rosenthal porcelana sa elementima Swarovski kristala, koji zajedno obezbeđuju vrhunsku postavku na stolu, preuzetu iz sna. Boje kolekcije su takve da veličaju osjećaj ljeta, bezbrižnost koju ono emituje i nonšalantna okupljanja koja su sinonim za letnju sezonu.
Kolekcija Signum je prvi put predstavljena na Salone del mobile u Milanu, dok je Đovana Engelbert rekla da je veoma ponosna na ovu saradnju, zahvalivši ljudima na poverenju u viziju.

Porcelanski setovi se odlikuju luksuzom kojim odišu, kao i svo posuđe Rosenthal. Jednostavno, ali u isto vrijeme impresivno, posuđe ima glam karakter zahvaljujući detaljima kuće nakita, koristeći kristale u istim nijansama kao i porcelan. Pored setova posuđa, vidimo da su za sto kreirani različiti dodaci koji na najimpresivniji način dopunjuju ultimativni art de la table.

Tačnije, kristalne figure ptica imaju svoju čast u različitim dezenima i oblicima, koji daju ljetnju notu i čine cijelu kolekciju zabavnijom, a da pritom ne umanjuju njen šik karakter. Naravno, postavka stola je upotpunjena na najbolji mogući način, suvim i svježim cvijećem u istim tonovima.

Vredi napomenuti da je ovo prvi put da dve kuće otkrivaju nove oblike, osmougaone predmete, koji su inspirisani austrijskim umetničkim pokretom 19. vijeka. Sa modernijim, ali u isto vrijeme klasičnim i bezvremenskim izgledom dizajna, ova kolekcija može da se uklopi u svaki dom sa sopstvenim identitetom.