Bijelo kupatilo sa zlatnim akcentima

Kako napraviti zadivljujuće kupatilo koje će istovremeno biti i dovoljno funkcionalno ali i dovoljno luksuzno? Lako, dodajte mu malo zlatnih detalja!

Upravo je ovo malo kupatilo riješilo da svoj prostor načini maksimalno ugodnim, praktičnim i multifunkcionalnim, a da se pritom nimalo ne liši stila i glamura. Teško je poreći luksuz koji zlato može da unese u dizajn enterijera. A kada se upari sa bijelom bojom, ovaj efekat postaje elegantan, pa čak i kraljevski. I kupatila u tom smislu nisu ama baš nikakav izuzetak!

U ovom slučaju, naglasak je prvenstveno na boji, pa tako bjelina definitivno zauzima centralno mjesto. Čista, oštra pozadina koju pružaju bijeli zidovi, bijele površine, bijeli podovi pa čak i bijela vrata i prozori, ublažena je najprije drvenim ormarićima, a zatim i oživljena zlatnim detaljima koji možda djeluju potcenjeno ali su zato prilično efektni.

Više puta smo naglašavali da je bijela boja idealna stvar za dekorisanje svih malih prostora, a posebno dobro funkcioniše u kupatilu. Ne samo da pomaže da se vizualno poveća raspoloživi prostor, već istovremeno stvara osjećaj svežine i čistoće a lišava vas klaustrofobičnog osjećaja.

Drvo vraća toplinu u prostor, dok zlatni akcenti dolaze u svom najsuptilnijem obliku – naglašavaju postojeći stil dizajna a da pritom ne “vrište”. Na taj način stvorena je uticajna žarišna tačka koja nimalo nije narušila koherentni izgled cjelokupnog prostora.

Moderna kupatila nude mnogo mogućnosti za dodatke koji se mogu učiniti zlatnim: abažuri, posude za sapun i dozatori, svijeće, držači za peškire, držači toaletnih rolni i slično. Čak i cijevi i drugi vidljivi materijali mogu da uživaju u tretmanu zlata.

Bijela i zlatna se dobro uklapaju u veliki, prozračni prostor gdje dvije boje imaju prostora da dišu, ali to ne znači da malo kupatilo ne može imati koristi. U malom prostoru, svjetlost može da podigne ovu šemu boja do njenog punog potencijala, bilo kroz plafonsko svetlo koje osvetljava cijelu prostoriju, ili kroz reflektore usmjerene nagore koje naglašavaju određene karakteristike dizajna.

Dobro odabrane, bijela i zlatna mogu doneti kraljevsku eleganciju u vaše kupatilo. Postoji razlog zašto se zlato tako dugo povezuje sa luksuzom, bogatstvom i privilegijama: ono je bez napora lijepo i nevjerovatno svestrano. Zato se slobodno ohrabrite i dajte svom kupatilu zlatni dodir već danas!

mojenetrijer