Betonski blokovi – Sirovi šik

Betonski blokovi su građevinski materijal koji se koristi za zidanje zidova kuća, garaža, ograda i slično. Jeftini su, dostupni svima i jednostavni za obradu, što ih čini sve poželjnijim materijalom za pojedine komade namještaja ili neke od elemenata istog.

Činjenica je da nećete pomisliti na sofisticiranu ljepotu i gracioznost pri pomenu betonskih blokova, ali nemojte odmah odustajati od ove ideje.

Popularnost betonskih blokova raste s popularnošću industrijskog stila uređenja. Ovo je stil u kojem se kombinuju materijali poput metala, drveta, betona, cigle i stakla u svom “ogoljenom”, grubom i pohabanom izgledu. Cilj je postići prirodni izgled s individualnim pečatom, koji je istovremeno sirov i šik. Sve to skupa još bolje izgleda kada se kombinuje sa suprotnostima, mekanim tapaciranim komadima, zavjesama, živim biljkama ili raznobojnim detaljima.

U ovom tekstu vam želimo pokazati samo neke od mogućnosti kako betonske blokove iskoristiti i uklopiti ih u prostor na praktičan, zanimljiv i moderan način.

Njihovu standardnu sivu boju vrlo lako možete promijeniti u boju po želji ako upotrijebite odgovarajuće boje za beton.

Uz betonske blokove vrlo lijepo se kombinuje drvo, ali moguće su i kombinacije s metalom, plastikom, staklom, tkaninom… Sve je stvar mašte.

Evo nekoliko zanimljivih prijedloga kako od betonskih blokova napraviti nešto zanimljivo i korisno.

Samo tri betonska bloka, koja možete pokupiti bilo gdje, mogu činiti vaš prostor zanimljivijim tako što ćete od njih složiti noćni stolić ili police za knjige i televizor.

10430891_747943065264119_467884129871902510_n

Kameni blokovi u kombinaciji sa drvenim pločama mogu činiti i vaš radni sto.

CinderBlockTable3

Potreban vam je novi okvir za krevet, kao i nova ideja koja će vaš prostor učiniti nekonvencionalnim? Pokušajte umjesto standardnog okvira koristiti betonske blokove, naravno u kombinaciji sa nekim dobrim kvalitetnim dušekom.


diy-concrete-block-furniture

Jedan savremen uređen stan u industrijskom stilu obično ima elemente od betonskih blokova, poput kafe-stolića ili konzole u predsoblju. Za ljepši izgled betonski blokovi se kombinuju s mekanim materijalima i zanimljivim ukrasima.

dscn2038

regards-et-maisons-concrete-table-remodelista

10250332_747943075264118_1258811244821083819_n