Bazen u vili vrijednoj 30 miliona dolara pretvara se u plesni podijum

Smještena u privatnoj oblasti Pacific Palisades u Los Angelesu , južno od Bulevara Sunset, zajednica Huntington Palisades osnovana je 1926. godine—prva kuća izgrađena je iste godine i još uvijek postoji. Danas je poznat po svojim višemilionskim vilama smještenim na ogromnim imanjima. Komšiluk je takođe udaljen od Santa Monike i Venecije, i najbliža je zajednica u oblasti do plaže. Većina imanja ovdje se nalazi visoko na litici s neometanim pogledom na ocean od Palo s Verdesa do Malibua.

 

Kuća na 15000 Corona Del Mar , na tržištu za 30 miliona dolara, jedna je od najvećih parcela u susjedstvu sa 33.802 kvadratna stopa. Rezidencija je prvi put izgrađena 1999. godine i nije bila na tržištu od 2014. godine. Uprkos tradicionalnom arhitektonskom i dizajnerskom stilu, mjesto je sve samo neuobičajeno: spremno je za useljenje s ažuriranom, najmodernijom tehnologijom, aparati i završne obrade po narudžbi. Tu su i prilagođene karakteristike u cijelom domu, kao što su kasetirani stropovi, kamini od cigle, ugrađene police i ormarići, a sve to pokazuje preciznu pažnju na detalje koja je uložena u kreiranje prostora.

Kuća od 6.673 kvadratnih metara ima šest spavaćih soba i 6,5 kupatila, zajedno sa prekrasnim drvenim podovima od širokih dasaka, visokim stropovima i bijelim zidovima koji čine da se svaka soba osjeća prostranijom. Sa skoro svakog velikog prozora pruža se spektakularan pogled na okean. Tu je i nekoliko terasa i balkona kojima se može pristupiti iz dnevnog boravka i trpezarije na prvom spratu i spavaćih soba na drugom spratuu, što dodatno potiče boravak u zatvorenom i na otvorenom.

U prizemlju, dnevni boravak izlazi direktno na infinity bazen i spa centar, koji se može prekriti staklom i koristiti kao plesni podij. Popločano dvorište također sadrži vanjsku trpezariju i ognjište koje gleda na travnjak i okean.

Kuća takođe ima teretanu, bioskop na spratu sa sjedištima u bioskopskom stilu i formalnim dnevnim i trpezarijskim prostorima.

Privatnost je ključna, a imanje je ograđeno sa svih strana sa uređenim krajolikom duž perimetra kako bi se zaštitila privatnost stanara.

Rob Repport