Bajkoviti pariski enterijer

Šta se desi kada kombinujete umjetnost, maštovitost, osnove skandinavskog dizajna i francuskog modnog stila? Odgovor je bajkovito uređen prostor kakav samo u Parizu možete naći.

 
chez-marie-sixtine-14

Pariski modni brend “Marie Sixtine” iznad svoje radnje ima stan koji izgleda kao savršeno utočište, ali u njemu borave samo njihovi lojalni klijenti, poslovni partneri, novinari…
 
Uređenje ovog apartmana oličenje je savršene upotrebe pastelnih boja, u prvom redu plave, na zidovima, namještaju, dekorima u kombinaciji s namještajem u boji svijetlog drveta.

 
chez-marie-sixtine-9

Stan čine trpezarija s malom kuhinjom, veliko kupatilo, dnevna i spavaća soba s uzdignutim krevetom, čime podsjeća na sobu za princeze iz bajke. Enterijer koji potpisuje atelje “Baptiste Legué” ukorijenjen je u francusku tradiciju, kao dostojna reprezentacija francuskog šika.
 
Zidovi dnevnog boravka u pastelnoplavoj suptilno se prelivaju u sivu nijansu, a sa roza kvarc bojom kuhinje čine savršen spoj “Pantoneovih” boja godine.

 
chez-marie-sixtine-34

Harmonija je postignuta različitim komadima namještaja neoskandinavskog stila u bijeloj, sivoj, plavoj i svijetloj boji drveta koji se decentno dopunjavaju.
Samim tim do izražaja dolaze detalji u zlatnoj boji, kao i mermer sa zanimljivim dezenom postavljen u kuhinji i kupatilu.

 
chez-marie-sixtine-13

Spavaća soba predstavlja vrhunac ovog enterijera. Na zidovima su iscrtani predimenzionirani botanički motivi, čija paleta boja ne odskače od ostatka prostora. Krevet sa drvenim okvirom kao zanimljivim arhitektonskim elementom daje osjećaj ušuškanosti, udobnosti i toplote.

 
chez-marie-sixtine-16 (1)

Ultrapopularni detalji kao izraz sveprisutnih tredova majstorski su uklopljeni. Neonski, svjetleći oblak i pomponi na zidu možda zvuče kao da ne pripadaju ovakvom prostoru, ali su zapravo savršen akcentni dekor.

 
chez-marie-sixtine-2