Artcore podovi Modulyss

Belgijski brend podnih obloga Modulyss predstavio je Artcore pločicu koju je kreirao dizajner Joris Peutz, koja ima efekt gradijenta koji podsjeća na prijelaze u prirodi.

Artcore je informiran prirodnim prijelazima kao što je način na koji se šuma pretvara u livadu, a grad ustupa mjesto selu – obrasci za koje Peutz kaže da “umiruju um” i “stvore neku vrstu utočišta”.

“Namjera je da se iskoristi moć prirodnog svijeta da inspiriše, podigne i hrani srce i um, istovremeno odražavajući ljepotu glatkih i svrsishodnih prijelaza prirode”, rekao je Peutz.

Peutzova istraživanja su donijela četiri dizajna – Core pločicu sa sirovim uzorkom, Mezzo nalik na ćeliju, Litho inspiriran urbanom i Etch koji izgleda tkano.

Core pločica se može prevesti u bilo koji drugi stil upotrebom gradijent pločica, stvarajući širok spektar efekata i pomažući u oblikovanju unutrašnjeg pejzaža.

Napravljene od 100 posto recikliranog Econyl pređe sa podlogom bez PVC-a i bitumena, Artcore pločice su dizajnirane za kružnu ekonomiju i od Cradle to Cradle Certified Gold.

Dezeen